Chokoladetærter med ganache og fudge
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Chocoladetaartjes met ganache

Kleine krokante zanddeegbodems belegd met zachte chocoladeganache. Kan worden geserveerd als kleine middagcake of als dessert. Heerlijk tijdens de kerstdagen, maar je kunt er het hele jaar door van genieten.

Chocoladetaartjes met ganache

Lekkere pure chocolade van goed kwaliteit mag niet ontbreken bij het maken van deze taartjes. Krokante zanddeegbodems zijn belegd met zachte chocoladeganache. De taarten zijn eenvoudig en fijn en kunnen worden geserveerd als klein middagtaartje of als dessert.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 taartjes

Korstdeeg

  • 37 g tarwebloem
  • 5 g cacao
  • 20 g poedersuiker
  • ¼ mespuntje zout
  • 25 g boter
  • ½ el koud water

Ganache

  • ½ dl slagroom
  • 50 g pure chocolade
  • ¼ tl zoutvlokken

Garnering

  • rozemarijntakjes
  • poedersuiker

Zo maak je ze

Korstdeeg

  1. Meng tarwebloem, cacaopoeder, poedersuiker en zout in een kom.
  1. Verkruimel de boter erdoor en meng het deeg met het water.
  1. Kneed het deeg snel samen en wikkel het in huishoudfolie.
  1. Zet het deeg een paar uur in de koelkast.
  1. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen twee stukken bakpapier en knip het uit zodat het past op de maat van je vormpjes.
  1. Verdeel het deeg in de ingevette vormpjes. Laat het deeg er iets boven uitsteken.
  1. Prik het deeg in met een vork.
  1. Zet de vormpjes met deeg ca. 30 minuten in de vriezer.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius hete lucht.
  1. Haal de vormpjes uit de vriezer.
  1. Leg bakpapier en keramische taartbolletjes op de taartvormen met het deeg en bak de bodems ca. 15 minuten.
  1. Verwijder het bakpapier met bakbolletjes en bak eventueel nog een paar minuten.
  1. Laat de taartbodems afkoelen.

Ganache

  1. Breng de room in een pan aan de kook.
  1. Hak de chocolade fijn en doe deze in een kom.
  1. Giet de warme room over de chocolade en roer tot de chocolade is gesmolten.
  1. Verdeel de chocoladeganache over de gebakken taartbodems en laat de taartjes een paar uur staan.
  1. Garneer de taartjes met rozemarijn die met poedersuiker zijn bestrooid.