© Tia Borgsmidt

Éclairs met vaniliecrème en frambozenroom

Deze heerlijke éclairs van luchtig soezendeeg zijn gevuld met een heerlijke crème. De finishing touch is een zijdezachte frambozenroom.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Dit heb je nodig

  • spuitzak + spuitmondje
  • kookthermometer

Frambozenroom

  • ¼ gelatinblaadje
  • 25 g witte chokolade
  • eidooiers
  • ¼ el suiker
  • 16 g frambozen (diepvries, ontdooid)
  • ¼ dl slagroom

Éclairs

  • ⅓ dl water
  • 16 g tarwebloem
  • 16 g boter
  • ½ eieren (losgeklopt 150 g)

Vaniliecrème

  • ¾ dl slagroom
  • ¼ merg uit vanillestokje
  • ⅓ el poedersuiker

Garnering

  • gedroogde korenbloemenmerg uit 1 vanillestokje

Zo ga je te werk

Frambozenroom(maak 1 dag van tevoren)

  1. Week het gelatineblaadje 10 minuten in koud water.
  1. Hak de chocolade en doe in een kom.
  1. Klop de eidooiers met de suiker.
  1. Pureer de frambozen.
  1. Doe frambozen en slagroom in een pan en verwarm tot net onder het kookpunt.
  1. Klop het mengsel door de eidooiers.
  1. Doe het terug in de pan en verwarm al roerend tot circa 83 oC.
  1. Zeef de crème boven een kom.
  1. Knijp het gelatineblaadje uit en smelt het in de crème.
  1. Giet de crème over de gehakte chocolade en roer met een deegschraper in het midden van de kom tot je een egale massa hebt.
  1. Pureer de crème glanzend en giet hem in een bak met een deksel.
  1. Zet de crème een nacht in de koelkast

Éclairs

  1. Verwarm de oven voor op 175 oC hetelucht.
  1. Breng het water aan de kook en smelt de boter erin.
  1. Voeg de bloem toe en klop flink met een garde tot het deeg loslaat van de pan en glad en stevig is.
  1. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  1. Klop de losgeklopte eieren er beetje bij beetje door. Blijf kloppen tot het deeg geheel glad is.
  1. Schep het deeg in een spuitzak en spuit 12 strepen van circa 12 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.
  1. Bak de éclairs 35-40 minuten, tot ze goudbruin zijn en mooi omhoog komen.
  1. Doe de oven pas open als de éclairs goed gebakken zijn, anders storten ze in.
  1. Laat afkoelen op een rooster.

Vanillecrème

  1. Klop de slagroom stijf.
  1. Meng het vanillemerg door de poedersuiker en spatel dit door de slagroom.
  1. Doe de crème in een spuitzak.

Serveren

  1. Maak onder in de éclairs een gaatje en vul ze met de vanillecrème.
  1. Leg de éclairs met de bodem omlaag op een schaal.
  1. Doe de room in een spuitzak en decoreer de éclairs.
  1. Strooi er korenbloemen over.