Rarbarber-Aardbeien-Rol met marsepein en botercrème
© Tia Borgsmidt

Rarbarber-aardbeien-rol met marsepein en botercrème

Altijd feestelijk, zo’n rol! Zeker deze: een luchtige biscuit gevuld met rabarber en aardbeien, bekleed met marsepein en met bovenop een zoete botercrème.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 rol

Dit heb je nodig

  • spuitzak + spuitmondje

Rabarber-Aardbeiencompote

  • 400 g schoongemaakte rabarber
  • 200 g aardbeien
  • 250 g suiker

Biscuit

  • 8 grote eieren
  • 240 g suiker
  • 120 g tarwebloem
  • 120 g aardappelzetmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • wat suiker om te bestrooien

Marsepeinlaag

  • 600 g marsepein
  • 300 g poedersuiker
  • 70 g glucosestroop

Botercrème

  • 300 g boter
  • 2 merg uit vanillestokje
  • 150 g poedersuiker
  • frambozenpoeder

Zo ga je te werk

Rabarber-Aardbeiencompote

  1. Snijd de rabarber in plakjes van 1 cm.
  1. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in stukjes.
  1. Kook rabarber, aardbeien en suiker ca. 10 minuten op laag vuur.
  1. Laat de compote afkoelen en pureer hem.
  1. Zet hem eventueel in de koelkast om helemaal koud te worden.

Biscuit

  1. Verwarm de oven voor op 180 oC.
  1. Klop eiwitten en suiker in 10 minuten bleek en stijf.
  1. Meng tarwebloem, aardappelzetmeel en bakpoeder en zeef dit boven het eimengsel.
  1. Spatel het meel erdoor tot het een egaal geheel is.
  1. Doe dit wel voorzichtig, zodat je de lucht niet uit het eimengsel roert.
  1. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de biscuit in 8-10 minuten goudbruin.
  1. Keer de bodem op een stuk met suiker bestrooid bakpapier en laat even liggen.
  1. Trek dan voorzichtig het papier van de onderkant.

Marsepeinlaag

  1. Kneed de ingrediënten met een mixer met deeghaken door elkaar.

Botercrème

  1. Klop de boter met de mixer tot hij zacht is.
  1. Meng het vanillemerg met een beetje poedersuiker.
  1. Voeg de vanillesuiker en de poedersuiker aan de boter toe en klop tot een egale crème.
  1. Doe de crème in een spuitzak.

Opbouwen

  1. Verdeel de rabarber-aardbeiencompote over de biscuit en rol die voorzichtig, maar strak op.
  1. Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestrooid werkblad.
  1. Leg de marsepein op de rol en vouw hem eromheen.
  1. Leg de rol een paar uur in de koelkast.

Serveren

  1. Leg de rol op een schaal en garneer met de botercrème.
  1. Strooi er wat frambozenpoeder over.