Het is bijzonder lekker met kaas, een dikke laag boter of jam.
Door
Lone Kjær
— 31. oktober 2021
Brood met appel en hazelnoten
Het heerlijke en rustieke brood is perfect met een dikke laag boter en jam of met kaas.
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
groot brood
Je hebt het volgende nodig:
4
dl
karnemelk
50
g
gist
2
tl
honing
4
el
zout
300
g
2 appels, ongeveer
100
g
hazelnoten
400
g
wit volkoren tarwemeel
300
g
ölandstarwemeel
2
appel voor de decoratie
4
tl
hazelnoten voor de decoratie
Bereidingswijze:
Giet karnemelk in een kom en los de gist hierin op. Voeg honing en zout toe.
Rasp de appels op de grove kant van een rasp, voeg ze toe aan het deeg samen met de hazelnoten en het volkoren tarwemeel en roer het geheel door elkaar.
Kneed het deeg met ölandstarwe tot het glad en soepel is, maar nog een beetje vochtig.
Zet het deeg toegedekt ca. 1 uur op een warme plek om het te laten rijzen.
Leg het deeg op een met bloem bestoven tafel en vorm er een groot brood van. Plaats het op een bakplaat met bakpapier.
Leg er een vochtige theedoek over en laat het brood ongeveer 30 min. verder rijzen.
Snijd de appel in dunne plakjes en verdeel deze over het brood. Bestrooi het met gehakte hazelnoten.
Bak het brood op het onderste rooster in een voorverwarmde oven op 225° hete lucht, gedurende ca. 30 minuten.
Laat het brood op een bakrooster afkoelen voordat je het in sneetjes snijdt.