Hokkaidosuppe med brød

Hokkaido soep met gebakken rode uien

Met slechts een pompoen, een goede bouillon en wat kruiden kun je deze mooie, kleurrijke en smakelijke soep al gemakkelijk maken.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 350 g hokkaido-pompoen zonder pitten en schil
  • ½ ui
  • 1 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ el olijfolie
  • 1 tl gemalen venkel
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ liter groentebouillon
  • 1 dl room
  • peper en zout

Zoete uiten

  • 1 rode uien
  • ½ el olijfolie

Topping

  • zure room
  • grof brood

Zo maak je de pompoensoep

  1. Snijd het pompoenvlees in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  1. Pel en snipper de ui. Splits de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en hak fijn.
  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, geperste knoflook, venkel, komijn en Spaanse peper een paar minuten.
  1. Voeg de pompoen toe, giet de bouillon erbij en laat de soep onder een deksel op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot het pompoenvlees zacht is.
  1. Haal de pan van het vuur en mix tot een gladde soep.
  1. Zet de pan terug op het vuur, voeg de room toe en verwarm de soep. Voeg meer bouillon toe als de soep te dik is.
  1. Breng op smaak met zout en peper.
  1. Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak ze knapperig en lekker.
  1. Serveer de soep met uien, zure room en brood.

Lees het hele artikel