© Anders Schønnemann

Langzaam gegaarde varkensborst met quinoa, bramen en pompoen

Verwen jezelf en je gasten met dit gerecht dat een perfecte combinatie is van langzaam gegaard varkensborst, zure bramen en zoete pompoen. De bereidingstijd ziet er misschien wat ontmoedigend uit, maar als je eenmaal buikspek hebt geproefd dat op laag vuur is bereid, twijfel je er niet aan dat het het wachten waard is.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Varkensborst

  • ½ varkensborst met zwoerd
  • 1 el zout
  • 1 el suiker
  • 2 takjes rozemarijn

Quinoasalade

  • 250 g pompoen in partjes gesneden
  • olijfolie
  • zout
  • ½ dl zwarte quinoa
  • 50 g bramen
  • ½ grote bos koriander
  • ½ dl yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el chilisaus
  • zout en peper

Zo ga je te werk

Varkensborst

  1. Snijd het zwoerd in blokjes. Wrijf het vlees in met zout, suiker en gehakte rozemarijn. Dek het vlees af en zet het in de koelkast tot de volgende dag.
  1. Leg het vlees in een ovenvaste schaal en braad ongeveer 5 uur op 125°.
  1. Verwijder het vlees. Bestrooi het zwoerd goed met zout en rooster in de oven tot het zwoerd knapperig is. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 5 x 5 cm.

Quinoa salade

  1. Besprenkel de pompoen met olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de oven op 225° in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Pas op dat ze niet te gaar worden.
  1. Spoel de quinoa. Kook zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Meng de quinoa met de pompoen, bramen en koriander.

Chilicrème

  1. Meng yoghurt met mayonaise en chilisaus en breng op smaak met zout en peper.
  1. Sprenkel de chilicrème over de salade en serveer met de varkensborst. Garneer met verse koriander.

Lees het hele artikel