© Tia Borgsmidt

Koude komkommersoep

Een volledig vegetarisch voorgerecht, dat heerlijk fris is op een warme zomerdag. En ook nog eens super makkelijk om te maken: koude komkommersoep met verse peterselie.

Komkommersoep

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pesronen

  • 1 komkommers
  • 1 avocado's
  • ½ kleine ui
  • handvol bladpeterselie (of eventueel krulpeterselie)
  • ½ rode peper
  • sap van 1 citroen
  • 1½ dl koude groentebouillon
  • 2½ dl Griekse yoghurt (10 %)
  • zoutvlokken en peper

Zo ga je te werk

Komkommersoep

  • Schil de komkommers, halveer ze en snijd ze in blokjes.
  • Halveer de avocado’s, verwijder de schil en pit en snijd in blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Was de peterselie en hak fijn.
  • Snijd de peper in de lengte door, schraap de zaden eruit en hak hem grof.
  • Doe komkommer, avocado, ui, peterselie, rode peper en citroensap in een blender.
  • Voeg de bouillon toe. Blend en voeg dan de yoghurt toe.
  • Blend tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon toe voor een dunnere soep.
  • Breng op smaak met zoutvlokken en peper.

Topping

  • Schaaf met een dunschiller repen van de komkommer.

Serveren

  • Schep de soep in kommen en garneer met komkommer en peterselie.
  • Druppel er een beetje olijfolie over.

Lees het hele artikel