© Tia Borgsmidt Diner Koude komkommersoep Een volledig vegetarisch voorgerecht, dat heerlijk fris is op een warme zomerdag. En ook nog eens super makkelijk om te maken: koude komkommersoep met verse peterselie. Door Lone Kjær — 22. juli 2024 Komkommersoep Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 pesronen + 1 komkommers 1 avocado's ½ kleine ui handvol bladpeterselie (of eventueel krulpeterselie) ½ rode peper sap van 1 citroen 1½ dl koude groentebouillon 2½ dl Griekse yoghurt (10 %) zoutvlokken en peper Zo ga je te werk Komkommersoep Schil de komkommers, halveer ze en snijd ze in blokjes. Halveer de avocado’s, verwijder de schil en pit en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Was de peterselie en hak fijn. Snijd de peper in de lengte door, schraap de zaden eruit en hak hem grof. Doe komkommer, avocado, ui, peterselie, rode peper en citroensap in een blender. Voeg de bouillon toe. Blend en voeg dan de yoghurt toe. Blend tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon toe voor een dunnere soep. Breng op smaak met zoutvlokken en peper. Topping Schaaf met een dunschiller repen van de komkommer. Serveren Schep de soep in kommen en garneer met komkommer en peterselie. Druppel er een beetje olijfolie over. Lees het hele artikel Diner Focaccia met kruiden en geklopte boter Verwante artikelen Eten Met room gekookte komkommers en asperges met tuinbonen en garnalen Eten Asperges met een avocadosoep erbij Eten Amandel-knoflooksoep met gebakken asperges Diner Vichyssoise met gekarameliseerde ui Eten Ingenieuze kooktruc: Zo voorkom je verspilling voor een klein beetje verse citroensap Diner Pittige wortelsoep met appelcrunch