Makkelijk en heerlijk recept voor pasta met gepocheerd ei en knapperige pancetta

Ontdek de Italiaanse keuken met dit recept, waarbij pasta met lentegroenten wordt vergezeld door een gepocheerd ei en fijngestampte pancetta.

Pasta med forårsgrønt

Tallerken fra Lyngby Porcelæn.

© Stine Christiansen

Pasta met lentegroenten, gepocheerd ei en knapperige pancetta

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Dit heb je nodig

  • 75 g sugarsnaps
  • ½ bosje lenteuitjes
  • ½ bundel groene asparges
  • 12 g boter
  • zout en peper
  • 200 g lintpasta
  • 2 ei (middel/groot)
  • ½ tl azijn
  • ⅓ dl olijfolie
  • 7½ g peterselieblaadjes
  • 2½ g gehakte bieslook
  • 2 schijven pancetta
  • Parmezaane kaas en kruiden

Zo maak je dit makkelijke gerecht:

  1. Snijd de sugarsnaps in de lengte door.
  1. Snijd de lente-uitjes en asperges in iets kleinere stukjes.
  1. Fruit de groenten 1-2 min. in boter en breng op smaak met zout en peper.
  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  1. Meng de olie, peterselie en bieslook.
  1. Breng een pan water aan de kook en voeg 1 tl. azijn en een beetje zout toe.
  1. Roer het water goed rond, breek de eieren en doe ze in de waterspiraal.
  1. Laat ca. 3 min. sudderen.
  1. Meng de vers gekookte pasta met de groenten en verdeel over diepe borden.
  1. Besprenkel met olie en leg de eieren erop.
  1. Bestrooi met geplette pancetta, rasp een beetje parmezaanse kaas en garneer met kruiden.
  1. Onmiddellijk opdienen.

Fraaie gepocheerde eieren hoeven niet moeilijk te zijn met deze truc