Diner Makkelijk en heerlijk recept voor pasta met gepocheerd ei en knapperige pancetta Ontdek de Italiaanse keuken met dit recept, waarbij pasta met lentegroenten wordt vergezeld door een gepocheerd ei en fijngestampte pancetta. Door Gitte Heidi Rasmussen — 30. september 2023 Tallerken fra Lyngby Porcelæn. © Stine Christiansen Pasta met lentegroenten, gepocheerd ei en knapperige pancetta Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Dit heb je nodig 75 g sugarsnaps ½ bosje lenteuitjes ½ bundel groene asparges 12 g boter zout en peper 200 g lintpasta 2 ei (middel/groot) ½ tl azijn ⅓ dl olijfolie 7½ g peterselieblaadjes 2½ g gehakte bieslook 2 schijven pancetta Parmezaane kaas en kruiden Zo maak je dit makkelijke gerecht: Snijd de sugarsnaps in de lengte door. Snijd de lente-uitjes en asperges in iets kleinere stukjes. Fruit de groenten 1-2 min. in boter en breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de olie, peterselie en bieslook. Breng een pan water aan de kook en voeg 1 tl. azijn en een beetje zout toe. Roer het water goed rond, breek de eieren en doe ze in de waterspiraal. Laat ca. 3 min. sudderen. Meng de vers gekookte pasta met de groenten en verdeel over diepe borden. Besprenkel met olie en leg de eieren erop. Bestrooi met geplette pancetta, rasp een beetje parmezaanse kaas en garneer met kruiden. Onmiddellijk opdienen. Fraaie gepocheerde eieren hoeven niet moeilijk te zijn met deze truc Verwante artikelen Huizen Verbouwing met respect voor het origineel Huizen Ontwerperskoppel verbande witte muren toen ze hun appartement in Oslo moderniseerden Huizen Een leeg canvas werd ingevuld Slaapkamer Er was vraag naar designbedden voor kinderen. Dit merk luisterde Huizen Out of the Box Vakantiehuizen In dit winderige huis is over elke vierkante meter nagedacht