
Gepocheerde eieren voor dummies – en nee, er komt geen azijntornado in kokend water aan te pas
Gepocheerde eieren maken het ontbijt net wat meer verheven - hoewel... in de meeste gevallen eindigt het ei in een onbepaald mengsel in het kokende water. Bekijk hier hoe je eenvoudig het perfecte gepocheerde ei maakt.
DoorGepocheerde eieren kunnen de brunch, aperitief of sandwichmaaltijd naar een hoger niveau tillen.
Maar gepocheerde eieren worden vaak geassocieerd met ingewikkelde kooktechnieken. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Verre van eigenlijk.
Er is een methode, die supereenvoudig is en 'onfeilbaarder' dan de gebruikelijke tornado in een pot, die de meesten wellicht kennen.
Wetenschappelijk koken
De techniek is in een video gedeeld door het Instagram-profiel 'Half Batch Baking'. Achter het profiel staat banketbakker Sarah, die de kost verdient door wetenschap te combineren met koken. Met een combinatie van gastronomische vakkennis en voedselkennis heeft ze een methode bedacht die misschien ingewikkeld klinkt, maar die in de praktijk relatief betaalbaar is – en niet in de laatste plaats populair.
Sarah's video van de methode is bijna 13 miljoen keer bekeken op Instagram. Het draait grofweg om de behandeling van de eiwitten.
Een eiwit is verdeeld in drie elementen: een binnenste en een buitenste dunne vloeibare laag en daartussen een stroperig, vast deel. Met deze kennis in haar bagage is Sarah tot de conclusie gekomen, dat je de buitenste dunne laag van de dikkere laag wit moet zeven.
Zo voorkom je dat je ei als een ondefinieerbare massa in de pan belandt. Je hoeft het water niet langer rond te draaien om het dunnere deel van het wit te verzamelen.
Zie hieronder wat ze bedoelt.