© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Tortilla à la pizza

Wat krijg je als je het beste van de Mexicaanse en Italiaanse keuken mengt? We hebben er een tortilla à la pizza van gemaakt! Het is supermakkelijk om tortillapizza's te maken en ze smaken heerlijk op een avond waarop je het simpel wilt houden. De pizza's zijn belegd met zoete seizoensmaïs, babyspinazie en chilipeper.

Tortilla à la pizza

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Tortilla à la pizza

  • 4 volkoren tortilla's
  • ½ dl tacosaus, medium
  • 1 mozarella's
  • 100 g chorizoworst
  • 50 g feta in blokjes
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • zoutvlokken en peper

Maïssalsa

  • 1 maïskolven
  • ½ rode chilipeper
  • 50 g babyspinazie

Zo maak je dit makkelijke gerecht:

Tortilla à la pizza

  1. Leg de tortilla's op bakplaten bekleed met bakpapier.
  1. Verdeel de tacosaus over de tortilla's.
  1. Versnipper de mozzarella en snijd de chorizo in plakjes.
  1. Verdeel de mozzarella, chorizo en verkruimelde feta over de tortilla's. Hak de rozemarijn fijn en strooi erover. Breng op smaak met zout in vlokken en peper.
  1. Bak de tortillapizza's 8-10 minuten in de oven op 225°C.

Maïssalsa

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de maïs en kook de maïs ongeveer 5 min.
  1. Giet de maïs af en snijd de maïs van de kolven.
  1. Splits de chilipeper, schraap de zaadjes eruit en hak de chilipeper fijn.
  1. Spoel en centrifugeer de babyspinazie.
  1. Meng de maïs met de chilipeper en spinazie en bedek de pizza's voor het serveren met de salsa.
  1. Vouw ze dicht en geniet.