© Styling: Lone Klær, Foto: Tia Borgsmidt

Varkenshaas, knapperige wortelgroenten, cavolo nero en pepersaus

Varkenshaas is een sappig en mals stukje vlees, als het maar op de juiste manier wordt bereid. Hier worden knapperige wortels, cavolo nero en een heerlijke pepersaus bij het smaakvolle vlees geserveerd.

Varkenshaas, knapperige wortelgroenten, cavolo nero en pepersaus

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Varkenshaas

  • ½ grote varkenshaas, ca. 600 g
  • 1 el zoutvlokken
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el olijfolie om te bakken

Knapperige wortelgroenten

  • 1 pofaardappels
  • 300 g pastinaken
  • 50 g boter
  • zoutvlokken

Cavolo Nero

  • ½ cavolo nero
  • 12 g boter
  • zoutvlokken en peper

Pepersaus

  • ½ sjalot
  • 1 el peperkorrels (liefst uit Madagaskar)
  • 10 g boter
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl slagroom
  • zoutvlokken en peper

Zo maak je het

Varkenshaas

  1. Verwijder het vlies van het vlees.
  1. Meng het zout en de suiker en wrijf het vlees hier stevig mee in.
  1. Leg het in een afgesloten diepvrieszak een nacht in de koelkast.
  1. Spoel zout en suiker eraf en dep het vlees goed droog met keukenpapier.
  1. Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees aan alle kanten aan.
  1. Bak dan ca. 10 minuten op 180 °C in de oven.
  1. Laat het vlees circa 10 minuten afgedekt rusten.

Knapperige wortelgroenten

  1. Schil de aardappels en de pastinaken en snijd de groenten op een mandoline in plakjes.
  1. Smelt de boter in een pannetje bestrijk de groenten met de boter.
  1. Verdeel ze in een enkele laag over twee met bakpapier beklede bakplaten.
  1. Strooi er zoutvlokken over en rooster ze ca. 15 minuten in de oven op 225 oC hetelucht.
  1. Keer ze eventueel halverwege om.

Cavolo nero

  1. Ris het blad van de nerf en was en droog het goed.
  1. Smelt de boter in een koekenpan en bak de cavolo nero een paar minuten op hoog vuur tot hij slinkt.
  1. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.

Pepersaus

  1. Pel en snipper de sjalot.
  1. Hak de peperkorrels fijn.
  1. Smelt de boter in een steelpan en bak de sjalot en peper een paar minuten.
  1. Voeg de bouillon toe en kook de saus tot de helft in.
  1. Voeg slagroom en peper en zoutvlokken naar smaak toe.

Serveren

  1. Snijd het vlees in plakken en dien op met de cavolo nero en pepersaus.