
Zoete aardappelen met haver-fraîche
Een echte verwennerij, die zachte, zoete aardappelen, hier geserveerd met vegan haver-fraîche en een snufje geurige dukkah.
AfLone Kjær
4 personen
Dukkah
1 tl komijn
1 tl venkelzaad
1 tl peperkorrels
2 el amandelen
2 el hazelnoten
1 tl zoutvlokken
Zoete aardappelen
4 middelgrote zoete aardappelen
1 dl haver-fraîche
1 bosje koriander
Zoete aardappelen
4 middelgrote zoete aardappelen
1 dl haver-fraîche
1 bosje koriander
Hier is hoe je het doet:
Dukkah
Verhit een koekenpan en rooster komijn, venkelzaad en peperkorrels tot ze beginnen te geuren. Doe de specerijen in een vijzel en stamp ze fijn. Hak amandelen en hazelnoten fijn en schep ze met het zout door de specerijen.
Zoete aardappelen
Borstel de aardappelen schoon en droog ze goed af. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 30 minuten in de oven op 200 °C, tot ze gaar zijn en de schil donker kleurt.
Snijd de warme aardappelen in en serveer ze met de haver-fraîche en dukkah. Breng op smaak met zout en peper, en garneer ze met wat verse koriander.
TIP: Eet je niet vegan, dan kun je gewone crème fraîche gebruiken.
Zoete aardappelen
Borstel de aardappelen schoon en droog ze goed af. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 30 minuten in de oven op 200 °C, tot ze gaar zijn en de schil donker kleurt.
Snijd de warme aardappelen in en serveer ze met de haver-fraîche en dukkah. Breng op smaak met zout en peper, en garneer ze met wat verse koriander.
TIP: Eet je niet vegan, dan kun je gewone crème fraîche gebruiken.
TIP: Eet je niet vegan, dan kun je gewone crème fraîche gebruiken.