© Anders Schønnemann Diner Risotto met knolselderij, geroosterde amandelen en gremolata Perfect comfort food. Door Lone Kjær — 20. oktober 2021 Risotto met knolselderij, geroosterde amandelen en gremolata Je hebt het volgende nodig: Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Risotto ½ kleine ui ¼ knolselderij 1 el olijfolie 50 g pancetta ½ teentjes knoflook 150 g risottorijst 1 dl witte wijn 4 dl bouillon 25 g Parmezaanse kaas Zout en peper 25 g gezouten amandelen Gremolata ½ bosje peterselie ½ onbespoten citroen ½ teentjes knoflook Bereidingswijze: Risotto Hak de ui. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de pancetta bijna krokant. Haal het van de pan en laat het uitlekken op een stuk keukenpapier. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de knolselderij en geperste knoflook even aan, zonder dat deze verkleuren. Voeg de rijst toe en roer het goed door. Schenk witte wijn in de pan en laat het verdampen. Verdun geleidelijk met bouillon en laat de rijst sudderen terwijl het vocht langzaam opgenomen wordt. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg geraspte Parmezaanse kaas en gebakken pancetta toe en roer rond. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Hak de amandelen. Gremolata Spoel en hak de peterselie. Rasp de schil van de citroen en meng deze met de peterselie en de geperste knoflook. Serveer de risotto met gehakte, gezouten noten en gremolata. Lees ook: Diner Zoete aardappelen met haver-fraîche Verwante artikelen Diner Hou je van venkel, dan moet je deze nieuwe salade eens proeven Diner Gestoomde kabeljauw met crudité, dilleolie en mosterd-dillesaus Diner Cannelloni uit de oven met paddelstoelen en 3 soorten kaas Diner Ragù bolognese – helemaal from scratch! Diner Panang curry met kip en groenten Diner Buffet van Odette in Amsterdam opent Private Diner