© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Zoete aardappelen met haver-fraîche

Een echte verwennerij, die zachte, zoete aardappelen, hier geserveerd met vegan haver-fraîche en een snufje geurige dukkah.

4 personen

Dukkah

  • 1 tl komijn
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl peperkorrels
  • 2 el amandelen
  • 2 el hazelnoten
  • 1 tl zoutvlokken

Zoete aardappelen

  • 4 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 dl haver-fraîche
  • 1 bosje koriander

De zoete aardappel wint terrein, en dat is geen wonder. De ‘bataat’ krijgt tijdens het koken een romige textuur en een delicate smaak. Hier wordt hij geserveerd met havermout, gehakte amandelen en dukkah, een kruidenmix uit het Midden-Oosten. De borden zijn van Viki Weiland en de kleine aardewerken kom is van Muji. Het theelepeltje is van Artilleriet.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Hier is hoe je het doet:

Dukkah

  1. Verhit een koekenpan en rooster komijn, venkelzaad en peperkorrels tot ze beginnen te geuren. Doe de specerijen in een vijzel en stamp ze fijn. Hak amandelen en hazelnoten fijn en schep ze met het zout door de specerijen.

Zoete aardappelen

  1. Borstel de aardappelen schoon en droog ze goed af. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 30 minuten in de oven op 200 °C, tot ze gaar zijn en de schil donker kleurt.
  2. Snijd de warme aardappelen in en serveer ze met de haver-fraîche en dukkah. Breng op smaak met zout en peper, en garneer ze met wat verse koriander.

TIP: Eet je niet vegan, dan kun je gewone crème fraîche gebruiken.