Frambozenlimonade met munt en gin

De combinatie van citroen, limoen, munt en framboos in een verfrissend welkomstdrankje is onweerstaanbaar. Serveer de zelfgemaakte limonade naar smaak met of zonder alcohol.

Frambozenlimonade met munt en gin

Begin de avond met een zelfgemaakt drankje. Maak het met of zonder alcohol – het gaat om de lekkere smaak van de limonade. Karaf van Arket en highballglazen van Lyngby Glas.

© TIA BORGSMIDT

Frambozenlimonade met munt en gin

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 liter limonade

Limonade

  • 6 citroenen
  • 12 limoenen
  • 400 g rietsuiker
  • 2 liter water
  • 600 g verse frambozen
  • 4 takjes verse munt

4 drankjes

  • 12 dl limonade
  • 16 cl gin
  • 24 frambozen
  • Wat munt
  • Ijsblokjes

Zo ga je te werk

Limonade

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht.
  1. Halveer de citroenen en limoenen en wentel ze door de helft van de suiker.
  1. Verdeel de citrusvruchten over een ovenschaal en bak ze ca. 30 minuten in de oven.
  1. Haal ze uit de oven en doe ze met het sap in een pan– pers ze nog wat uit.
  1. Voeg de rest van de suiker, het water en de frambozen toe en kook het mengsel tot de suiker is opgelost.
  1. Zeef de limonade, laat afkoelen en giet hem in een fles met de takjes munt.

Drankjes

  1. Verdeel limonade, gin en frambozen over hoge glazen.
  1. Voeg munt en ijsblokjes toe en serveer.

TIP: De limonade blijft in de koelkast drie weken goed.