rabarbersap © Getty Images

Maak het lekkerste rabarbersap

Met dit recept maak je een rabarbersap die perfect zoet is met een vleugje limoen.

Rabarbersap

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 dl

Je hebt het volgende nodig:

  • 142 g gewassen rabarberstelen
  • ¼ limoen
  • 4¼ g gember
  • 71 g lichte rietsuiker
  • 1½ dl water

Zo ga je te werk

Bereidingswijze:

  1. Spoel de rabarberstelen en snijd ze in kleine stukjes.
  1. Snijd limoen en gember in plakjes.
  1. Doe de rabarber in een pan met limoen, gember en rietsuiker en voeg water toe.
  1. Kook op een lage temperatuur gedurende ca. 30 min.
  1. Laat het sap een paar uur staan en breng het op smaak, zodat het sap de perfecte zoetheid en een fijne limoensmaak heeft.
  1. Zeef het sap door een doek en giet het in een fles.

Lees ook: