Het rabarberseizoen loopt van april tot einde van de zomer. Wij maakten rabarber G&T - En dat smaakt net zo verrukkelijk als het klinkt ...
Door
Gitte Heidi Rasmussen
— 15. augustus 2022
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
glazen
Rabarber G&T
133
g
rabarber, in stukjes
33
g
suiker
1⅓
dl
gin
Rabarbersiroop
66
g
rabarber, in stukjes
33
g
suiker
Tonic
Gecrusht ijs
Zo ga je te werk
Doe rabarber en suiker in een glazen pot en giet de gin erover. Sluit de pot en schud goed tot de suiker is opgelost. Zet de pot een week op een koele, donkere plek. Zeef de inhoud en bewaar de rabarbergin in een fles.
Kook de tweede portie rabarber en suiker op laag vuur zonder roeren tot de rabarber zacht is.
Zeef het mengsel en kook het in tot een dunne siroop. Bewaar het in een glazen potje.
Schenk wat siroop en rabarbergin in glazen met gecrusht ijs en vul dit aan met tonic.