Een aantrekkelijk ogend en heerlijk brood, versierd met kruiden en eetbare bloemen. Laat je creativiteit de vrije loop! Serveer het brood met luchtig geklopte boter bij het voorgerecht en hoofdgerecht.
Roer durummeel, gist, water, suiker, olijfolie en zout in de kom van de mixer door elkaar. Voeg beetje bij beetje de tarwebloem toe en kneed het deeg ca. 10 minuten, tot het loslaat van de rand van de kom.
Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur rijzen. Vet een vorm in met olie of bekleed deze met bakpapier. Stort het deeg in de vorm en trek het zo ver uit dat het de vorm vult. Laat afgedekt ca. 1 uur rijzen.
Leg nu de kruiden, groenten en bloemen op het deeg. Bestrooi met zoutvlokken en bak ca. 30 minuten op 225 graden.
Geklopte boter
Doe de boter in een kom en klop hem met een handmixer in 5-10 minuten lekker luchtig. Voeg wat zoutvlokken toe. Doe de boter in een kommetje en garneer evt. met bloemen.
Meer ideeën voor de focacciatopping: Minipaprika’s, olijven, knoflook, uien, opgerolde dunne plakjes courgette, kruiden, zoals tijm, salie, dragon