© Styling: Lone Kjær, Foto’s: Tia Borgsmidt

Geroosterde wortelgroenten met citroensaus, parmezaan en boekweit

Wortelgroenten zijn goedkoop en in het seizoen, en geroosterd met olijfolie en honing krijgen ze nog meer smaak. Serveer ze met een verrukkelijke citroensaus, knapperige boekweit en wat Parmezaanse kaas.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 Personen

Geroosterde wortelgroenten

  • 266 g wortelgroenten, bv. pastinaak, wortelpeterselie en knolselderij
  • ½ el olijfolie
  • zoutvlokken en peper
  • ½ takjes verse tijm, gehakt
  • ½ el vloeibare honing

Citroensaus

  • 41 g boter
  • 41 ml groentebouillon
  • ½ eidooiers
  • ⅓ el crème fraîche
  • ¼ citroen
  • zoutvlokken en peper

Serveren

  • ½ el boekweit
  • shisoblaadjes of 1 little gem
  • parmezaanse kaas

Zo ga je te werk

Geroosterde wortelgroenten

  1. Schil de wortelgroenten en snijd ze in de lengte in stukken.
  1. Meng de olijfolie erdoor en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  1. Kruid de groenten met zoutvlokken, peper en tijm.
  1. Druppel er honing over en bak ze ca. 25 minuten op 200 oC tot ze zacht zijn.

Citroensaus

  1. Verwarm de boter en bouillon in een steelpannetje tot de boter smelt.
  1. Klop de eidooiers en crème fraîche in een blender en voeg al kloppend het botermengsel toe.
  1. Giet de saus terug in de pan en verwarm hem tot hij gebonden is.
  1. Hij mag beslist niet te warm worden.
  1. Breng op smaak met citroensap, zoutvlokken en peper.
  1. Als de saus schift, kun je hem even opkloppen tot hij weer glad is.

Serveren

  1. Rooster de boekweit in een droge koekenpan.
  1. Was en droog de shisoblaadjes of little gem en verdeel ze over de borden.
  1. Schep de groenten erop en schenk de saus erover.
  1. Bestrooi met wat parmezaan en boekweit.