© Anders Schønnemann

Gestoomde asperges met langoustine en aïoli

Kreeften stralen luxe uit en we serveren ze met asperges en een huisgemaakte saffraan aioli.

Gestoomde asperges met langoustine en aïoli

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Saffraan aïoli

  • 1 gepasteuriseerde eidooiers
  • ½ teentje knoflook
  • ½ snufje saffraan
  • ½ tl Dijonmosterd
  • ¼ citroen, sap
  • ½ dl extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Langoustines

  • 4 langoustines
  • 10 g boter
  • ½ bosje dille
  • peper en zout
  • ½ bosje witte asperges
  • ½ bosje groene asperges
  • ½ pak babysla
  • ½ bakje waterkers
  • ½ citroen, gesneden in partjes
  • brood

Zo maak je het

De langoustines

  1. Klop de eidooiers met de geperste knoflook, saffraan, mosterd en citroensap. Voeg druppelsgewijs de olie toe en klop tot mayonaise.
  1. Breng op smaak met zout en peper.
  1. Maak de langoustines schoon en spoel ze af in koud water. Dep ze droog.
  1. Snijd of knip de langoustines in de lengte door.
  1. Leg ze in een ovenschaal en leg er kleine klontjes boter op.
  1. Bestrooi met dille en kruid met peper en zout.
  1. Grill gedurende 5-7 min. in de oven.

Asperges

  1. Breek het onderste, houtachtige uiteinde van zowel groene als witte asperges.
  1. Schil de witte asperges vanaf de kop naar beneden en stoom ze ca. 5 min. en de groene ca. 2 minuten tot ze gaar zijn.
  1. Laat de asperges afkoelen en snijd ze in kleinere stukken.
  1. Spoel de sla af en maak hem droog.

Serveren

  1. Schik de salade, asperges en langoustines op borden.
  1. Bestrooi met waterkers en besprenkel met saffraan aioli.
  1. Serveer met citroen en met gegrild of geroosterd brood.

TIP: Vergeet niet een spoelschaaltje voor de vette vingers op tafel.