Fiskefrikadeller med sprød salat
© Tia Borgsmidt

Heerlijke viskoekjes

Knapperige salade en viskoekjes zijn heerlijk alledaags eten dat smaakt naar de lente.

Viskoekjes met quinoa, koolsalade en yoghurt met wilde knoflook

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Quinoa tabbouleh

  • 50 g quinoa
  • ½ kleine spitskool
  • ¼ tl zoutvlokken
  • ¼ tl suiker
  • ½ komkommer
  • 50 g babyspinazie
  • ½ bosje munt
  • ½ bosje peterselie
  • ¼ dl olijfolie

Viskoekjes

  • 100 g kabeljauw zonder vel en graten
  • 100 g zalm zonder vel en graten
  • ½ tl zout
  • ½ ei
  • 1 el tarwebloem
  • ½ bosje kruiden, bijv peterselie of basilicum
  • ¼ dl melk
  • boter om te bakken
  • ½ citroen in partjes

Wilde knoflook-yoghurt

  • 1 dl yoghurt
  • 1-2 eetl. zoete mosterd
  • 12 g wilde knoflook
  • peper en zout

Zo maak je het

Quinoa-koolsalade

  1. Spoel de quinoa en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa afkoelen.
  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool.
  1. Halveer de kool. Verwijder de stengel en snijd de kool fijn.
  1. Bestrooi de kool met zout en suiker en kneed de kool.
  1. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  1. Spoel en wring de spinazie droog.
  1. voeg de quinoa voorzichtig om met de kool, komkommer en spinazie.
  1. Hak de kruiden fijn en meng door de salade met olijfolie.

Viskoekjes

  1. Snijd de kabeljauw en zalm fijn en voeg zout toe aan de vis en meng tot een dik gehakt.
  1. Voeg eieren, bloem en gehakte kruiden toe en meng het gehakt met melk.
  1. Breng op smaak met peper en laat het visgehakt ongeveer 30 minuten rusten.
  1. Vorm van de vulling visballetjes en bak ze krokant in boter.

Wilde knoflook-yoghurt

  1. Meng yoghurt met zoete mosterd en gehakte wilde knoflook en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de viskoekjes met citroenpartjes, quinoa-koolsalade en yoghurt.