© Tia Borgsmidt Eten Heerlijke viskoekjes Knapperige salade en viskoekjes zijn heerlijk alledaags eten dat smaakt naar de lente. Door Helle Helle Kjems — 28. maart 2023 Dagelijks eten Viskoekjes met quinoa, koolsalade en yoghurt met wilde knoflook Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Quinoa tabbouleh 50 g quinoa ½ kleine spitskool ¼ tl zoutvlokken ¼ tl suiker ½ komkommer 50 g babyspinazie ½ bosje munt ½ bosje peterselie ¼ dl olijfolie Viskoekjes 100 g kabeljauw zonder vel en graten 100 g zalm zonder vel en graten ½ tl zout ½ ei 1 el tarwebloem ½ bosje kruiden, bijv peterselie of basilicum ¼ dl melk boter om te bakken ½ citroen in partjes Wilde knoflook-yoghurt 1 dl yoghurt 1-2 eetl. zoete mosterd 12 g wilde knoflook peper en zout Zo maak je het Quinoa-koolsalade Spoel de quinoa en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa afkoelen. Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Halveer de kool. Verwijder de stengel en snijd de kool fijn. Bestrooi de kool met zout en suiker en kneed de kool. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Spoel en wring de spinazie droog. voeg de quinoa voorzichtig om met de kool, komkommer en spinazie. Hak de kruiden fijn en meng door de salade met olijfolie. Viskoekjes Snijd de kabeljauw en zalm fijn en voeg zout toe aan de vis en meng tot een dik gehakt. Voeg eieren, bloem en gehakte kruiden toe en meng het gehakt met melk. Breng op smaak met peper en laat het visgehakt ongeveer 30 minuten rusten. Vorm van de vulling visballetjes en bak ze krokant in boter. Wilde knoflook-yoghurt Meng yoghurt met zoete mosterd en gehakte wilde knoflook en breng op smaak met zout en peper. Serveer de viskoekjes met citroenpartjes, quinoa-koolsalade en yoghurt. Verwante artikelen Eten Met room gekookte komkommers en asperges met tuinbonen en garnalen Eten Asperges met zeeduivelballetjes en fjordgarnalen Diner Koude komkommersoep Eten Picknick: 14 lekkere ideeën voor in de mand Eten Amandel-knoflooksoep met gebakken asperges Eten Asperges met een avocadosoep erbij