"Hotdogs" met zeevruchtensalade

Maak zelf een nieuwe versie van de klassieke hotdog met zeevruchtensalade, avocado en verse kruiden.

Zeevruchten "dogs"
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Zeevruchten "dogs"

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pers.

Wat je nodig hebt:

  • 25 g mayonaise
  • ¼ tl dijonmosterd
  • ¼ tl fijngehakt, gezouten citroen
  • Enkele druppels tabasco
  • 66 g garnalen
  • 58 g rivierkreeftstaartjes
  • asperges
  • avocado
  • ⅓ el gehakte dille
  • ⅓ el bieslook
  • zout en peper
  • 2 zachte hotdogbroodjes

Bereidingswijze

  • Meng mayonaise met de dijonmosterd, citroen en een beetje tabasco.
  • Laat de garnalen en de rivierkreeftstaartjes uitlekken en doe ze bij de mayonaise.
  • Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze fijn.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Roer de asperges en avocado door de mayonaise. Breng op smaak met kruiden, zout en peper.
  • Vul de broodjes met de zeevruchtensalade en garneer met wat extra kruiden.