Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen
© Pernille Greve

Klassieke Deense kerstkoekjes met sneeuwvlokjes

Smakelijke en decoratieve koekjes voor de decembermaand.

Klassieke Deense kerstkoekjes met sneeuwvlokjes

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 koekjes

  • 4 g boter
  • 6½ g donkere siroop
  • 5 g bruine suiker
  • ¼ tl Cake Factor
  • ¼ tl baking soda
  • ¼ ei (M/L)
  • 16 g tarwemeel
  • ¼ snufje zout

Glazuur

  • 3⅓ g poedersuiker
  • 1 g gepasteuriseerde eiwitten
  • witte suiker

Zo maak je dit klassieke kerstkoekje:

Kerstkoekjes

  1. Doe de boter, siroop en bruine suiker in een steelpan en breng het mengsel aan de kook.
  1. Voeg de kruiden en baking soda toe, laat het mengsel iets opborrelen en haal de pan van het vuur.
  1. Laat lichtjes afkoelen.
  1. Zeef de bloem in een mengkom en roer er met een mixer het warme botermengsel door.
  1. Voeg het ei toe en meng het deeg tot een homogeen mengsel.
  1. Doe het deeg in een diepvrieszak en zet het een nacht in de koelkast.
  1. Het deeg is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.
  1. Rol het deeg uit en snijd er kleine ronde koekjes uit (5-6 cm in diameter).
  1. Bak de koekjes op 180 graden gedurende 8-10 minuten.

Glazuur

  1. Klop de poedersuiker en eiwitten samen tot een luchtig glazuur.
  1. Versier de koekjes met glazuur en suiker - gebruik de foto als inspiratie.
  • Cake Factor van Mill and Mortar is een mix van koekjeskruiden, met daarin kaneel, steranijs, piment, gember, kruidnagel, en nootmuskaat