© Pernille Greve Kerstrecepten Klassieke Deense kerstkoekjes met sneeuwvlokjes Smakelijke en decoratieve koekjes voor de decembermaand. Door Ditte Julie Jensen — 06. oktober 2023 Klassieke Deense kerstkoekjes met sneeuwvlokjes Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 koekjes + 4 g boter 6½ g donkere siroop 5 g bruine suiker ¼ tl Cake Factor ¼ tl baking soda ¼ ei (M/L) 16 g tarwemeel ¼ snufje zout Glazuur 3⅓ g poedersuiker 1 g gepasteuriseerde eiwitten witte suiker Zo maak je dit klassieke kerstkoekje: Kerstkoekjes Doe de boter, siroop en bruine suiker in een steelpan en breng het mengsel aan de kook. Voeg de kruiden en baking soda toe, laat het mengsel iets opborrelen en haal de pan van het vuur. Laat lichtjes afkoelen. Zeef de bloem in een mengkom en roer er met een mixer het warme botermengsel door. Voeg het ei toe en meng het deeg tot een homogeen mengsel. Doe het deeg in een diepvrieszak en zet het een nacht in de koelkast. Het deeg is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast. Rol het deeg uit en snijd er kleine ronde koekjes uit (5-6 cm in diameter). Bak de koekjes op 180 graden gedurende 8-10 minuten. Glazuur Klop de poedersuiker en eiwitten samen tot een luchtig glazuur. Versier de koekjes met glazuur en suiker - gebruik de foto als inspiratie. Cake Factor van Mill and Mortar is een mix van koekjeskruiden, met daarin kaneel, steranijs, piment, gember, kruidnagel, en nootmuskaat Verwante artikelen Kerstrecepten Kerstkoekjes: 15 recepten voor de beste klassieke en nieuwe smaken Kerstrecepten Kerstkoekjes: Gemberkoekjes Kerstrecepten Lekkere en zachte gemberkoekjes met chocolade Kerstrecepten Finskbrød Kerstrecepten Hier is het geheim van een sappige varkensgebraad met een knapperige zwoerd - elke keer weer! Dessert en gebak Bevroren cheesecake met meringues en rabarbersiroop
Kerstrecepten Hier is het geheim van een sappige varkensgebraad met een knapperige zwoerd - elke keer weer!