Wijk af van de traditionele kerstkoekjes met deze delicate, groene kerstboomvarianten.
Door
Ditte Julie Jensen
— 06. oktober 2023
Zoete kerstboompjes
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
koekjes
Koekjesdeeg
4
g
boter
6½
g
donkere siroop
5
g
bruine suiker
¼
tl
koekjeskruiden (bijv. Cake Factor)
¼
tl
baking soda
¼
ei (M/L)
¼
snufje
zout
Glazuur
3⅓
g
poedersuiker
1
g
gepasteuriseerde eiwitten
een beetje groene kleurstof
Zo maak je de kerstkoekjes
Het deeg voor de kerstkoekjes
Doe de boter, siroop en bruine suiker in een steelpan en breng het mengsel aan de kook.
Voeg de kruiden en baking soda toe, laat het mengsel licht borrelen en haal de pan van het vuur. Laat iets afkoelen.
Zeef de bloem in een mengkom, voeg het warme botermengsel toe aan de bloem en mix met een mixer.
Voeg het ei toe en meng het deeg tot een homogeen mengsel.
Doe het deeg in een diepvrieszak en zet het een nacht in de koelkast (het deeg is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast).
Rol het deeg uit en snijd er kleine kerstboompjes uit.
Bak ze op 180 graden gedurende 8-10 minuten.
Glazuur
Klop de poedersuiker en eiwitten samen tot een luchtig glazuur. Houdt een klein deel van het glazuur apart om wat wit te houden.
Kleur de rest van het glazuur met groene kleurstof.
Versier de kerstbomen met groen glazuur en laat drogen.
Schep het witte glazuur op een spuitzak. Knip een klein gaatje en versier de kerstbomen met sneeuw. Gebruik een penseel om in het glazuur te tekenen als je dat leuk vindt. Gebruik gerust de foto als inspiratie.