© Anders Schønnemann Kerstrecepten Zoute notenbroodjes met chocolade Heerlijke, knapperige koekjes met een subtiele zoute smaak Door Lone Kjær — 06. oktober 2023 Zoute notenbroodjes met chocolade Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 koekjes + 2½ g pure chocolade 10 g tarwebloem 3¾ g suiker 6¼ g boter ¼ ei 2½ g gezouten noten, bijv amandelen of pinda's Zo maak je deze zoute notenbroodjes Hak de chocolade fijn. Doe de bloem en suiker in een kom met de chocolade. Verkruimel de boter erdoor. Meng tot een korrelig mengsel en breng het deeg vervolgens samen. - Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het ongeveer 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm. Snijd het deeg in verschillende lengtes of vierkanten. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bestrooi met gehakte, gezouten noten. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen op een rooster. TIP: Het deeg kan van tevoren worden gemaakt en worden ingevroren. Laat het ontdooien voor het bakken. Verwante artikelen Huizen Een oase van rust aan het water Huizen Volgens de regelen der kunst Huizen Even weg van de drukke stad Huizen Een leeg canvas werd ingevuld Huizen Waterbedrijf omgetoverd tot droomvilla Appartementen Triomfbogen