© Anders Schønnemann

Zoute notenbroodjes met chocolade

Heerlijke, knapperige koekjes met een subtiele zoute smaak

Zoute notenbroodjes met chocolade

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 koekjes

  • 2½ g pure chocolade
  • 10 g tarwebloem
  • 3¾ g suiker
  • 6¼ g boter
  • ¼ ei
  • 2½ g gezouten noten, bijv amandelen of pinda's

Zo maak je deze zoute notenbroodjes

  1. Hak de chocolade fijn.
  1. Doe de bloem en suiker in een kom met de chocolade. Verkruimel de boter erdoor.
  1. Meng tot een korrelig mengsel en breng het deeg vervolgens samen. - Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het ongeveer 1 uur in de koelkast.
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  1. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm. Snijd het deeg in verschillende lengtes of vierkanten.
  1. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  1. Bestrooi met gehakte, gezouten noten.
  1. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

TIP: Het deeg kan van tevoren worden gemaakt en worden ingevroren. Laat het ontdooien voor het bakken.