Wij zijn dol op deze kleine taartjes met groene asperges van het seizoen. Ze zijn perfect op een drukke doordeweekse dag met een kom salade als bijgerecht, of neem ze mee op een picknick.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking. Snijd het deeg op maat van je taartvormpjes. Je kunt ook een grote vorm gebruiken. Verdeel het deeg over de kleine ingevette vormpjes.
Verhit olie in een koekenpan en bak het spek tot het bijna knapperig is. Laat de bacon uitlekken op een stuk vetabsorberend papier.
Breek het onderste houtige uiteinde van de asperges. Snijd de asperges in plakjes. Spoel de spinazie. Stoom de asperges en spinazie 1 min. en laat uitlekken.
Meng de ricotta met het ei en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het ricottamengsel, spek, asperges en spinazie over de taartbodem.
Bak de taartjes ca. 20 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is.