Koolrabi-salade met een Aziatische twist

Koolrabi wordt geserveerd in een smakelijke rijstsalade met eendenborst, koriander en pindakaasdressing. Het resultaat is een alledaagse favoriet.

Glaskålssalat © Anders Schønnemann

Salade van koolrabi met eend, pindakaasdressing en een Thaise twist

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personer

Koolrabi-salade

  • 1 wortels
  • ½ koolrabi
  • sap van 1 limoen
  • 1 dl gekookte rijst
  • 1 avocado
  • ½ bosje lente-uitjes
  • ½ bosje koriander
  • 1 el pinda's
  • ½ el sesamzaad

Eendenborst

  • 1 stuks eendenborsten (of verdubbel het aantal stukjes kipfilet)
  • zout en peper
  • ½ el olijfolie om mee te bakken

Pindakaasdressing

  • ¾ dl pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • ¼ dl kokosmelk

Zo maak je het

Eendenborst

  • Snijdt het vel van de eendenborsten in en kruid met peper en zout.
  • Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eendenborsten aan de huidkant bruin
  • Leg de eendenborsten in een ovenschaal
  • Rooster de eendenborststukken 15-20 minuten in de oven op 180°

Koolrabi-salade

  • Schil de wortels en de koolrabi en snijd in luciferdunne reepjes
  • Knijp er limoensap over uit en meng met gekookte, afgekoelde rijst
  • Snijd avocado in blokjes en hak lente-uitjes en koriander fijn
  • Meng avocado met bosui en koriander, voeg bij de salade en top met gehakte pinda's en sesamzaadjes

Pindakaas-dressing

  • Roer de pindakaas met sojasaus en kokosmelk door elkaar.
  • Schik de salade op een schaal en leg er plakjes eend op. Serveer met de pindakaasdressing ernaast.