Lunch Koolrabi-salade met een Aziatische twist Koolrabi wordt geserveerd in een smakelijke rijstsalade met eendenborst, koriander en pindakaasdressing. Het resultaat is een alledaagse favoriet. Door Lone Kjær — 28. maart 2023 Dagelijks eten © Anders Schønnemann Salade van koolrabi met eend, pindakaasdressing en een Thaise twist Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personer + Koolrabi-salade 1 wortels ½ koolrabi sap van 1 limoen 1 dl gekookte rijst 1 avocado ½ bosje lente-uitjes ½ bosje koriander 1 el pinda's ½ el sesamzaad Eendenborst 1 stuks eendenborsten (of verdubbel het aantal stukjes kipfilet) zout en peper ½ el olijfolie om mee te bakken Pindakaasdressing ¾ dl pindakaas 1 el sojasaus ¼ dl kokosmelk Zo maak je het Eendenborst Snijdt het vel van de eendenborsten in en kruid met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eendenborsten aan de huidkant bruin Leg de eendenborsten in een ovenschaal Rooster de eendenborststukken 15-20 minuten in de oven op 180° Koolrabi-salade Schil de wortels en de koolrabi en snijd in luciferdunne reepjes Knijp er limoensap over uit en meng met gekookte, afgekoelde rijst Snijd avocado in blokjes en hak lente-uitjes en koriander fijn Meng avocado met bosui en koriander, voeg bij de salade en top met gehakte pinda's en sesamzaadjes Pindakaas-dressing Roer de pindakaas met sojasaus en kokosmelk door elkaar. Schik de salade op een schaal en leg er plakjes eend op. Serveer met de pindakaasdressing ernaast. Verwante artikelen Lunch Aardappelwafel met ei, garnalen en daslookmayonaise Lunch Toonaangevend 'open sandwich'-restaurant lanceert overdadig chocoladebeleg, zoals je het nog nooit eerder hebt geproefd! Eten Pizza van aardpeer met lompviskuit en dillecrème Diner Vegetarische bonen-tofu salade Eten 8 heerlijke recepten met pompoen Diner Wraps met spicy varkensvlees
Lunch Toonaangevend 'open sandwich'-restaurant lanceert overdadig chocoladebeleg, zoals je het nog nooit eerder hebt geproefd!