Picknickbowl

Knapperige groenten, quinoa, vlees en kruiden serveer je met gomadare in weckpotten die je makkelijk meeneemt.

Een picknick op het strand moet je voorbereiden, maar de hapjes zijn bijna nog lekkerder in het licht van de ondergaande zon. Glas met deksel van H. Skjalm P.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Picknickbowl

4 personen

  • 100 g quinoa
  • 2 biefstukken
  • zoutvlokken en peper
  • 1 bos groene asperges
  • 1 bos lente-uitjes
  • 1 bos radijsjes
  • 100 g babyspinazie gomadare (sesamsaus)
  • 1 zakje waterkers
  • 2 el geroosterd sesamzaad

Hier is hoe je het doet:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het 2-3 min. om en om. Laat even rusten en snijd het dan in plakken.
  3. Breek het houtige uiteinde van de asperges en stoom ze 1 min. Laat ze uitlekken en snijd ze in plakjes. Hak de lente-uitjes fijn. Maak de radijsjes schoon en laat het loof eraan zitten.
  4. Schik in laagjes in de potten: quinoa, spinazie, vlees, gomadare en asperges. Werk af met waterkers en sesamzaad. Geef de radijsjes erbij.

Lees ook: