Kreeftenbroodjes met knapperige topping

Luchtige hotdogbroodjes worden geserveerd met een heerlijk romige vulling van langoustines en kreeft. Verpak het brood en de vulling apart en maak de kreeftenbroodjes op het strand.

6-8 personen

Kreeftencrème

  • 300 g langoustines
  • 150 g kreeftenstaarten
  • 2 takjes selderij
  • 1 bosje bieslook
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl crème fraîche light
  • Sap van 1⁄2 citroen
  • Zoutvlokken en peper
  • 6-8 hotdogbroodjes
  • 4 groene asperges in slierten
  • Dille of andere kruiden en waterkers
© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Kreeftenbroodjes combineren het zachte met het krokante. De houten ‘bootjes’ zijn online te koop: makkelijk om mee te nemen naar het strand in plaats van borden.

Hier is hoe je het doet:

  1. Pel de langoustines. Spoel ze af en droog ze goed
  2. Dep de kreeftenstaarten droog.
  3. Snijd de selderij en bieslook fijn. Maak een dressing van mayonaise en crème fraîche en breng op smaak met citroensap, bieslook, selderij, zout en peper. Schep de kreeftenstaarten en langoustines voorzichtig door de crème en doe deze in een bak met deksel.
  4. Verwarm de broodjes en laat ze iets afkoelen. Vul ze met de kreeftencrème. Maak het af met asperges, kruiden en/of waterkers.

Lees ook: