© Anders Schønnemann Eten Met room gekookte komkommers en asperges met tuinbonen en garnalen Witte asperges zijn maar een korte periode verkrijgbaar. Dus nu is de tijd om gebruik te maken van dit heerlijk recept. Door Maria Meldgaard — 01. maart 2024 Met room gekookte komkommers en asperges met tuinbonen en garnalen Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + ½ komkommer ½ el zout 1 dl slagroom 1½ dl versgedopte tuinbonen 6 stuks witte asperges zout en peper 150 g gepelde garnalen wat kruiden voor garnering Zo maak je het Snijd de komkommer in 5-7 cm lange en ½ cm dikke staafjes. Snijd de zaadjes eruit. Bestrooi met zout en laat 20 minuten weken. Schil de asperges en halveer ze indien nodig. Doe ze in een steelpan met room en laat 2 min. zachtjes koken. Spoel de komkommerstukjes goed af en dep ze droog. Voeg ze toe aan de pan met de asperges en laat enkele minuten sudderen tot de asperges zacht zijn. Kook de bonen ca. 5 min. in licht gezouten water. Giet af. Serveer de komkommers en asperges met de tuinbonen, garnalen en kruiden. Verwante artikelen Eten Amandel-knoflooksoep met gebakken asperges Eten Salade met roodsprietgarnalen, witte asperges en koude bieslookcrème Eten 10 recepten met verse witte asperges Eten Asperges met een avocadosoep erbij Eten Gestoomde asperges met langoustine en aïoli Eten Vietnamese rolletjes met witte asperges en varkensvlees