© Anders Schønnemann

Met room gekookte komkommers en asperges met tuinbonen en garnalen

Witte asperges zijn maar een korte periode verkrijgbaar. Dus nu is de tijd om gebruik te maken van dit heerlijk recept.

Met room gekookte komkommers en asperges met tuinbonen en garnalen

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • ½ komkommer
  • ½ el zout
  • 1 dl slagroom
  • 1½ dl versgedopte tuinbonen
  • 6 stuks witte asperges
  • zout en peper
  • 150 g gepelde garnalen
  • wat kruiden voor garnering

Zo maak je het

  1. Snijd de komkommer in 5-7 cm lange en ½ cm dikke staafjes. Snijd de zaadjes eruit. Bestrooi met zout en laat 20 minuten weken.
  1. Schil de asperges en halveer ze indien nodig. Doe ze in een steelpan met room en laat 2 min. zachtjes koken.
  1. Spoel de komkommerstukjes goed af en dep ze droog.
  1. Voeg ze toe aan de pan met de asperges en laat enkele minuten sudderen tot de asperges zacht zijn.
  1. Kook de bonen ca. 5 min. in licht gezouten water. Giet af.
  1. Serveer de komkommers en asperges met de tuinbonen, garnalen en kruiden.