Romige aardperensoep met mosselen, spinazie & Bosuien

De aardperensoep wordt naar een hoger niveau getild met verse mosselen.

© STINE CHRISTIANSEN
Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pers.

Romige aardperensoep met mosselen, spinazie & Bosuien

  • 1 kg verse mosselen
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 1 sjalot, gehakt zout en versgemalen peper
  • ½ kg aardperen, geschild
  • 1 prei, fijngesneden
  • 1 liter soep/kookvocht van mosselen
  • 1 takje peterselie
  • 1½ dl slagroom
  • 100 g babyspinazie
  • 2 bosuien, fijngesneden citroen

Zo ga je te werk

  • Borstel de mosselen schoon en spoel ze een paar keer met koud water.
  • Gooi kapotte mosselen en mosselen die niet sluiten als je ermee op het aanrecht tikt weg.
  • Breng witte wijn, sjalot, zout en peper in een soep- of mosselpan aan de kook, voeg de mosselen toe en kook ze ca. 4 minuten met het deksel op de pan tot ze opengaan. Gooi exemplaren die niet opengaan weg. Pel de mosselen, op 8-12 na die je achterhoudt als garnering, en zeef de soep.
  • Snijd de aardperen instukjes en doe ze met de prei, soep/kookvocht en het takje peterselie in een soeppan. Breng aan de kook en laat sudderen tot de aardperen zacht zijn.
  • Gooi de peterselie weg, pureer de soep met de room en breng op smaak.
  • Voeg spinazie en bosui toe aan de soep, kook 1 minuut, breng op smaak met citroen en giet over de mosselen.
  • Garneer met ongepelde mosselen. Geef er brood bij.

Lees ook: