Romige aardperensoep met mosselen, spinazie & Bosuien
1
kg
verse mosselen
1½
dl
droge witte wijn
1
sjalot, gehakt zout en versgemalen peper
½
kg
aardperen, geschild
1
prei, fijngesneden
1
liter
soep/kookvocht van mosselen
1
takje peterselie
1½
dl
slagroom
100
g
babyspinazie
2
bosuien, fijngesneden citroen
Zo ga je te werk
Borstel de mosselen schoon en spoel ze een paar keer met koud water.
Gooi kapotte mosselen en mosselen die niet sluiten als je ermee op het aanrecht tikt weg.
Breng witte wijn, sjalot, zout en peper in een soep- of mosselpan aan de kook, voeg de mosselen toe en kook ze ca. 4 minuten met het deksel op de pan tot ze opengaan. Gooi exemplaren die niet opengaan weg. Pel de mosselen, op 8-12 na die je achterhoudt als garnering, en zeef de soep.
Snijd de aardperen instukjes en doe ze met de prei, soep/kookvocht en het takje peterselie in een soeppan. Breng aan de kook en laat sudderen tot de aardperen zacht zijn.
Gooi de peterselie weg, pureer de soep met de room en breng op smaak.
Voeg spinazie en bosui toe aan de soep, kook 1 minuut, breng op smaak met citroen en giet over de mosselen.
Garneer met ongepelde mosselen. Geef er brood bij.