10 stijlvolle garderobe-oplossingen voor je hal

Een garderobe heeft in de eerste plaats een praktische functie, maar mag er natuurlijk ook best goed uitzien. Laat je inspireren door deze 10 opbergmeubels voor je hal.

minimalistische houten plank
© Skagerak

Maak je hal lichter

Een eiken plank met kapstok, zoals deze van Skagerak, geeft je hal een mooie, lichte uitstraling.

Als je er de ruimte voor hebt, kun je met een bankje onder de plank een mooie, samenhangende garderobe creëren. Daarmee heb je niet alleen meer opbergmogelijkheden, je kunt ook even lekker gaan zitten om je schoenen aan te trekken.

Cutter Wardrobe, 699 EUR, Skagerak.

minimalistisch zwart kledingrek
© Ferm Living

Zwevende jassen

Met deze hangende kapstok van Ferm Living lijken zelfs de zwaarste winterjassen licht en elegant.

De geometrische lijnen van het kledingrek zorgen voor een bijna sculpturale uitstraling die je zelden in een garderobe ziet.

Pujo Coat Rack, 175,95 EUR, Ferm Living.

open-kleerkast-in-hout
© sarah_cocolapine

Goed handwerk

Eenvoudig en functioneel zijn sleutelwoorden die dit mooie houten meubelstuk van Woud beschrijven.

Het kledingrek met een geïntegreerde plank is helemaal van hout gemaakt – er zijn geen schroeven, lijm of iets anders gebruikt.

Töjbox Coat Rack, 799 EUR, Woud.

Lees ook:

IKEA-PLATSA-serie
© IKEA

Ontwerp je eigen garderobe

Ikea heeft veel slimme opbergmogelijkheden – bijvoorbeeld de PLATSA-serie. Met dit systeem kun je een garderobe creëren die precies in jouw hal past.

Kies bijvoorbeeld voor deze onopvallende maar heel ruime kast die met maar liefst zes grote vakken ruimte biedt voor de schoenen van je hele gezin.

PLATSA-kast, 222 EUR, IKEA.

zwart garderoberek in metaal
© House Doctor

Ruimte voor je schoenen

House Doctor heeft met Ways een moderne en superfunctionele kapstok gemaakt die onderin ook ruimte heeft voor je favoriete schoenen.

Of je nu kiest voor één rek of er meerdere combineert, de onderste plank zorgt dat het totaalbeeld licht en slank blijft.

Kapstok Rack Ways, 287 EUR, House Doctor.

minimalistische schoenenkast voor de inkomhal
© Montana

Een opgeruimde hal

Berg je schoenen uit het zicht op en creëer een rustige uitstraling met deze schoenenkast van Montana. De kast fungeert ook perfect als plankje voor kleine spulletjes zoals sleutels en handschoenen.

Als je meer schoenen wilt opbergen, kun je ook meerdere schoenenkasten in verschillende kleuren combineren en je hal zo een levendige en persoonlijke uitstraling geven.

HIDE Shoe Cabinet, 544 EUR, Montana.

garderoberek van hay
© HAY

Decoratieve kapstok

Verfraai je hal met deze elegante kapstok, die met zijn sculpturale design en mooie oranje kleur een blikvanger is in iedere hal.

Echt een decoratieve en zeker ook praktische opbergoplossing voor je hal.

Kapstok Knit, 225 EUR, HAY.

Lees ook:

zwart garderoberek in metaal
© Muubs

Een verplaatsbare garderobe

Je kunt deze mooie kapstok van Muubs gemakkelijk neerzetten waar je maar wilt – er zitten namelijk wielen onder.

Het rustieke en ingetogen design biedt veel bergruimte en past in vrijwel iedere hal. Een slimme en erg mooie opbergoplossing!

Clothes Rack Bronx, 702 EUR, Muubs.

zwart kleerkastrek van metaal met plank
© AYTM

Voor een kleine hal

Een elegant ovaal kledingrek met knoppen, zoals dit exemplaar van AYTM, is door zijn slanke ontwerp perfect voor een kleinere hal. Een mooi extra detail is het kleine plankje onder de kapstok waarop je kleine spulletjes kunt bewaren.

Het rek is onderdeel van de collectie Angui. Die omvat ook banken, stoelen, planken en spiegels die je gemakkelijk kunt combineren met het rek voor een mooie, samenhangende uitstraling in de hal.

ANGUI clothes rack, 645 EUR, AYTM.

unieke zwarte garderobestandaard
© Mater

Een muzikale insteek

Een kapstok van trompetten klinkt misschien gek, maar niettemin kun je met deze kapstok van Mater je jassen aan mooie trompetachtige knoppen hangen.

De knoppen zijn onder verschillende hoeken geplaatst, zodat je gegarandeerd ruimte hebt voor al je jassen, sjaals en paraplu’s.

Trumpet Coat Stand, 902,83 EUR, Mater.