© Pia Winther

11 slimme tips voor mooie opbergruimte in je slaapkamer

Doe inspiratie op voor handige en praktische opbergruimte voor zowel kleine als grote slaapkamers.

Gebruik schuine wanden voor slimme opbergmogelijkheden

In een gezellig huis aan de rand van Kopenhagen hebben Signe en haar gezin alle hoeken van hun 12 vierkante meter grote slaapkamer benut.

De bergruimte in de kamer is beperkt, dus ze hebben hun eigen kledingkast gebouwd om de ruimte onder de schuine wanden zo goed mogelijk te benutten.

Ze hebben de kast mooi donkergrijs geschilderd, wat past bij een aantal muren in de kamer en bijdraagt tot een gezellige sfeer als in een spelonk.

© Ida Schmidt

Creëer ruimte met een ingebouwde plankenkast

Dit onder architectuur gebouwde vakantiehuis biedt veel eigenzinnige details, prachtige vintage voorwerpen en slimme ideeën.

In de slaapkamer is een gezellige zithoek gecreëerd langs het raam, vanwaar je kunt genieten van het uitzicht op de prachtige duinen. Aan het einde van de zithoek is een mooie ingebouwde boekenkast gemaakt, waarin behalve boeken ook mooie snuisterijen kunnen worden neergezet. Een sfeervol en uniek detail dat tegelijkertijd functioneel is.

© Andreas Mikkel Hansen

Opbergruimte onder het bed

Laat je inspireren door dit stijlvolle en eenvoudige bed, dat veel opbergruimte biedt.

Met een bed met ingebouwde opbergruimte heb je geen ruimte nodig voor een commode of een kast, zodat je een luchtigere ruimte hebt die groter lijkt.

Een perfecte oplossing voor wie het moeilijk vindt om een kleine slaapkamer in te richten.

© Alexander Shevtsov

Richt je huis in met multifunctionele meubels

Dit mooie meubel fungeert als bed en tevens als boekenkast en is perfect voor de kleine slaapkamer.

Aan de ene kant fungeert het mooie lichte hout als bedombouw met ingebouwde lampen en laden, terwijl het aan de andere kant een boekenwand vormt met ruimte voor de tv en andere dingen.

© Hampus Berndtson

Klassieke opbergmeubels voor de slaapkamer

Een klassieke ladekast past in de meeste slaapkamers en is perfect voor het opbergen van kleding, handdoeken en allerlei andere spulletjes.

In dit oude visserhuis hebben de bewoners hun slaapkamer opgefleurd met een mooie, oude commode in een frisse, mintgroene kleur, die de ruimte op een eenvoudige en stijlvolle manier tot leven brengt en waar ze veel in kwijt kunnen.

© Pia Winther, Styling: Glotti Press

Een mooie IKEA-hack met veel opbergruimte

Deze mooie kast geeft IKEA opbergruimte een nieuwe dimensie.

De bewoners, Ida en Morten, hebben de kledingkast van IKEA speciaal afgestemd op hun slaapkamer, zodat hij er uitziet alsof hij ingebouwd is. Ze hebben de kast zelfs een mooie donkerblauwe kleur gegeven, zodat hij bijna opgaat in de matchende muren.

Een werkelijk decoratieve en goedkope manier om kleding goed op te bergen in een kleine ruimte.

Lees ook:

© Pernille Kaalund

De klassieke walk-in closet met een twist

In dit klassieke appartement hebben de Deense meubelmaker Søren Hvalsø Garde en zijn vrouw Rita de opbergruimte uit de slaapkamer gehaald en verplaatst naar een gecombineerde inloopkast en werkkamer.

Hier hebben ze een slimme oplossing gecreëerd die veel opbergruimte biedt en ook als bureau kan worden gebruikt. Het creëren van opbergruimte in andere ruimtes is een ideale oplossing als je het moeilijk vindt om je kleine slaapkamer in te richten.

© Danske Boligarkitekter

Benut de hoogte voor slimme opbergruimte

Het vinden van opbergruimte in de slaapkamer is voor velen lastig. Maar bij de Deense architect Morten Rask Madsen worden alle vierkante meters meerdere keren gebruikt dankzij de multifunctionele meubels.

In de kleine kinderkamer wist hij op een paar vierkante meter ruimte te maken voor een bed, een bureau en een heleboel boekenrekken. Hij heeft de hoogte van het plafond optimaal benut en veel opbergruimte gecreëerd voor speelgoed en boeken in de slimme rekken, die tot aan het plafond reiken.

© Birgitta Wolfgang

Het klassieke kledingrek

Het perfecte meubel om kleding te bewaren is en blijft het klassieke kledingrek, dat naast zijn praktische functie ook dienst doet als decoratief element in het slaapkamerinterieur.

In deze stijlvolle stadswoning in Tokyo hebben de bewoners een klein en eenvoudig kledingrek neergezet met kleding in witte tinten, die bij het interieur passen.

© Birgitta Drejer

Opbergruimte en hoofdbord in één.

In dit vakantiehuis zijn kosten noch moeite gespaard. Het is doortrokken van stijlvolle en doordachte ideeën, zoals in de slaapkamer, waar het bed als een eiland in de kamer is geplaatst, terwijl een ladeblok van IKEA als eenvoudig en praktisch hoofdbord met opbergruimte dienst doet.

Een slimme manier om wat bergruimte in een kleine slaapkamer te creëren.

© Andreas Mikkel Hansen

Een verborgen kastenwand

Creëer een stijlvolle en strakke look in de slaapkamer met een ingebouwde kastenwand die opgaat in de omringende witte wanden, zoals op een prachtige manier is gedaan in deze eenvoudige en rustgevende slaapkamer.

Een slim opbergsysteem dat zowel in een grote, als in een kleine slaapkamer past.