© Andreas Mikkel Hansen

2 fantasievolle badkamers onder 1 dak

Roze flamingobehang, blauwe vloeren en messing details – Emily en Frederik Brocks schrikken nergens voor terug. Op een paar vierkante meter hebben ze twee unieke, flamboyante badkamers gerealiseerd.

18 maart 2021 door Annika Kruuse

De mooie messing kraan van Vola staat vrij op de vloer. Hij krijgt mettertijd een fraai patina en completeert de blauwe kleur op de oppervlakken van de badkamer. Op het schap staat een vaas van Louise Roe, de messing schaal is van Vest Vintage, en de zeep is van Aesop. 

© Andreas Mikkel Hansen

Emily en Frederik Brocks in hun appartement in Kopenhagen. 

© Andreas Mikkel Hansen

Toen ze zes jaar in hun appartement in de Kopenhaagse wijk Vesterbro woonden, moesten Emily en Frederik Brocks inzien dat zij en hun twee tienerdochters uit het badkamertje van ruim 5 vierkante meter waren gegroeid. Ze vroegen een architect om advies om de beperkte ruimte in het oude appartement optimaal te benutten.

‘We wilden de bestaande badkamer verbouwen, maar ook een grotere toevoegen voor “de volwassenen”. Daarnaast vonden we het belangrijk om de kleine logeerkamer te behouden, en onder begeleiding van de architect en een aannemer hebben we de twee badkamers uiteindelijk direct naast elkaar geplaatst,’ vertellen ze. 

In plaats van een zwaar opbergmeubel onder de wastafel koos het stel voor een licht blad van Silkecement (zijdecement) en een vrijstaande wastafel van Bad & Stil. De vintage spiegel en de lamp van Cedar & Moss voegen zachte vormen en persoonlijkheid toe aan de minimalistische badkamer.  

© Andreas Mikkel Hansen

De douchenis is bekleed met By Bournonville van het bedrijf Silkecement, net als de vloer en de schappen. De witte handdoeken zijn van Georg Jensen Damask. 

© Andreas Mikkel Hansen

Die enigszins onconventionele oplossing vergde wel iets van de inrichting. Het stel wilde namelijk dat de twee badkamers niet alleen karakter zouden hebben, maar ook een natuurlijk verlengstuk zouden zijn van de stijl in de rest van de woning. Met een aantal dappere keuzes, zoals roze behang met flamingo’s in de ene badkamer en een knalblauwe vloer en wanden in de andere, hebben ze twee unieke badkamers gecreëerd die allebei een fantasievolle uitstraling hebben.

Het appartement bevindt zich op de vierde etage, maar dat weerhield de bewoners er niet van om hun droom van een royaal bad in vervulling te laten gaan. Een paar kleerkasten hebben het bad de trap op gesjouwd, en nu staat het voor het brede raam van de blauwe badkamer, waar ’s ochtends het zonlicht naar binnen valt en je ’s avonds naar de sterren kunt kijken. 

Een groot bad was een droom van het stel, en nu staat het hier op vierhoog. Het toilet Urban Chic is van Bad & Stil. 

© Andreas Mikkel Hansen

In de oorspronkelijke badkamer koos het gezin voor een wit bergmeubel van Bad & Stil, dat niet te groot is en tegen een stootje kan. Zowel het lichtgrijze By Bournonville van Silkecement als het opvallende behang is makkelijk te onderhouden. De zwarte kraan van Nostromo gaat een mooi samenspel aan met de zwarte details op het behang. De vintage spiegel van Vest Vintage en de moderne wandlamp van Andlight accentueren de persoonlijke stijl. Het flamingobehang van het Amerikaanse merk The Alley Exchange heeft een levendige structuur en een patroon met diepte – en het kan tegen water.  

© Andreas Mikkel Hansen

De weinige accessoires zijn zorgvuldig geselecteerd; de unieke porseleinen flamingo, die van een rommelmarkt komt, is daarop geen uitzondering. Het messing doosje is van Broste Copenhagen 

© Andreas Mikkel Hansen

In de nieuwe badkamer was echter niet alleen plek voor luxe. Een op maat gemaakte kast voor de wasmachine en voor bergruimte, vloerverwarming onder het rustieke Silkecement (zijdecement) en messing kranen die, zonder dat er veel onderhoud voor nodig is, fraai verouderen zijn slechts enkele van de praktische oplossingen die hier zijn toegepast.

‘Omdat we voor veel kleur kozen, mocht het interieur verder niet al te druk zijn. Daarom kregen de wastafelbladen en de schappen dezelfde kleur als de vloeren, om toch wat rust aan te brengen,’ vertelt het stel.

Ondanks de heftige kleuren en aparte keuzes hebben ze een mooie balans weten te verkrijgen, waarbij persoonlijkheid, praktische oplossingen en de beperkte ruimte elkaar versterken. 

Op het schap staan twee glazen vazen van Specktrum, die perfect in het roze kleurenpalet passen. 

© Andreas Mikkel Hansen