6 ideeën voor een feestelijke tafel

Maak de laatste avond van het jaar extra speciaal met een mooi gedekte tafel. Hieronder vind je inspiratie.

Een eenvoudig gedekte tafel

Een eenvoudig gedekte tafel hoeft niet saai te zijn. Goudkleurig bestek en wat gouden glitters op tafel, en je tafel is klaar voor het feest.

Houd decoraties en tafelgerei in één kleur. Kies servetten, kaarsen en misschien ook wel glazen in dezelfde tint – zo wordt het nog meer een geheel.

Gouden glitters

Dek de tafel met servies van grof aardewerk en voeg daar goudkleurige details aan toe. Versier bijvoorbeeld je glazen met bladgoud of glitters – zo sprankelt zelfs de meest industriële tafel.

Lees ook:

‘DIY’-versiering

DIY hoeft niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Wikkel voor een feestelijke touch gewoon wat cadeaulint met glitters of pailletten om een servet.

Creatieve nieuwjaarsdecoratie

Je kunt je kerstversiering op een makkelijke en feestelijke manier langer gebruiken. En als je genoeg hebt van de kerstversiering, kun je natuurlijk ook kleine discoballen in plaats van kerstballen onder de wijnglazen leggen.

Wil je de tafel nog feestelijker maken? Gebruik dan kaarsen met glitters of gekleurde kaarsen.

Bladgoud

Creëer een betoverende nieuwjaarstafel door takken en andere dingen uit de natuur in het midden van de tafel te leggen. Bestrooi ze met glinsterend bladgoud en laat dit terugkomen op de naamkaartjes, menukaarten en glazen.

Zwevende decoratie

Al die glitter en glamour hoeft natuurlijk niet op te houden bij de eettafel. Ga ook eens de lucht in! En je hoeft er niet eens gaten voor te boren – dun draad en tape werken net zo goed.

Hier zijn veren gebruikt, die eerst in lijm en daarna in glitters zijn gedoopt, maar je kunt ook kleine kerstballen nemen. De decoratie moet wel licht zijn, zodat de tape het houdt.

Je kunt ook in het bos op zoek gaan naar een mooie tak, of er eentje kopen bij de bloemenwinkel of het tuincentrum. Want alles wat je aan een tak boven tafel hangt, staat gewoon extra vrolijk, kleurrijk en feestelijk!