Papieren bloemen, bloemen van papier, boeket
© Almeja

Dit zijn twee alternatieven voor de klassieke droogbloemen

Ook deze bloemen blijven jarenlang mooi.

Droogbloemen krijgen kleurrijk gezelschap

Een paar jaar geleden veroverden droogbloemen de markt, en voorlopig gaan ze niet meer weg. Behalve mooi zijn gedroogde bloemen ook praktisch, en duurzamer dan een bos verse bloemen, omdat ze in principe je leven lang meegaan.

De klassieke droogbloemen krijgen nu kleurrijk gezelschap van mooie zelfgemaakte bloemen, die in de winkels en op social media alomtegenwoordig zijn.

De huisgemaakte bloemen worden onder andere gemaakt van papier en kralen en zien er verrassend echt uit. Bovendien heb je er, net als van traditionele droogbloemen, jarenlang plezier van.

Papieren bloemen

Papieren bloemen maken een ware opleving door, en ze hebben er nog nooit zo natuurgetrouw uitgezien. En dat blijft ook zo! Want als je ze niet in direct zonlicht zet, blijven ze jaren mooi en ‘vers’.

Wij zijn weg van de vele details en zorgvuldig geselecteerde kleuren, die ervoor zorgen dat de papieren bloemen sprekend op verse lijken.

Studio Almeja Space maakt prachtige papieren bloemen en heeft een aantal DIY-kits waarmee je zelf aan de slag kunt om de mooie creaties te maken. De studio geeft ook workshops, maar vooralsnog alleen fysiek in Kopenhagen. Lees hier meer.

Kralenbloemen

Bij een boeket kralenbloemen zie je beter dat er geen sprake is van echte bloemen. Kralenbloemen hebben andere structuren en vormen dan echte bloemen, maar ze hebben ook een bijzondere artistieke kwaliteit.

Dit, en het feit dat de bloemen worden uitgevoerd in mooie, vaak krachtige kleuren, maakt ze opvallend en levendig.

De kralenbloemen worden net als de papieren bloemen in allerlei varianten en mooie kleurencombinaties gemaakt. Door de vele details zijn ze zowel op zichzelf als in kleine en grotere boeketten prachtig.

In de fraaie wereld van Roté Copenhagen vind je talloze kleurrijke, handgemaakte kralenbloemen. Lees hier nog veel meer.

Lees ook: