Personaliseer je IVAR-kast van Ikea met deze hacks!
© Boligmagasinet

Personaliseer je IVAR-kast van Ikea met deze hacks!

De kast IVAR van Ikea is het perfecte item om je eigen stempel op te drukken. We hebben acht geweldige DIY-projecten voor je op een rij gezet.

Natuurlijke finish

Deze hack is ontzettend simpel, maar heeft een geweldig effect. De IVAR-kasten zijn hier gebruikt als onderstel voor een bureau. Een langwerpige houten plank fungeert als tafelblad en maakt er een geheel van. Dit project is te gek als je houdt van natuurlijke materialen in huis, maar je kunt het meubel natuurlijk ook schilderen, mocht dat beter bij je interieur passen.

Van basic naar heel bijzonder

Deze transformatie van de IVAR-kast is echt fantastisch! De vlakverdeling die doet denken aan paneeldeuren geeft hem een compleet andere uitstraling. De klassieke wittint en de nieuwe goudkleurige handgrepen zorgen voor een elegante look. De kast is verhoogd met zelfgemaakte poten, waardoor hij lichter oogt.

De magie van houten panelen

Deze houten panelen zien we vaak bij Ikea-hacks, en met recht! Hier zijn de kastdeuren bedekt met lange, dunne houten latten, terwijl de rest van de kast geschilderd is in een gedekte groentint, die perfect past bij de natuurlijke houtkleur van de kast.

Lees ook:

Betaalbare luxe

Met deze hack zal echt niemand doorhebben dat je kasten van Ikea komen. De kastdeuren hebben een prachtig visgraatpatroon in donker hout, wat echt heel stijlvol staat. Je hebt wel geduld nodig als je de stukken hout zelf zaagt, maar dat is het absoluut waard!

Webbing in bohostijl

Dit project is super als je helemaal weg bent van de bohostijl. De deuren met webbing geven deze kast een unieke look. De rest van de kast is geschilderd in een mooie lichtroze kleur, die geweldig staat bij het lichte rotan. Wat een transformatie!

Grafisch en kleurrijk

Een explosie van kleur! Dit project is perfect als je op zoek bent naar een statement piece. De IVAR-kasten zijn naast elkaar opgehangen om één groot wandmeubel te creëren. De deuren zijn in verschillende kleuren geverfd, wat een mooi kunstwerk en veel opbergruimte oplevert.

Niet alleen voor op de muur

Je kunt je IVAR-kast ook transformeren door hem te behangen! Bij dit project zijn de deuren bedekt met zwart patroonbehang, de rest van de kast is wit geschilderd. Het wit voorkomt dat het geheel te donker en zwaar wordt, en de poten dragen daar ook aan bij.

Nog meer kleur graag!

Als je toch bezig bent, waarom dan niet all the way gaan? Niet iedereen durft een kleurexplosie als deze aan, maar als het bij je past, is dit de perfecte manier om je huis persoonlijkheid te geven. Als je dit idee te heftig vindt, kun je natuurlijk altijd het kleurenpalet zo veranderen dat het helemaal aansluit bij jouw persoonlijke stijl.