7 keukens waarvan je niet zou denken dat ze van IKEA waren

Ikea-keukens kunnen tot een nieuwe dimensie worden 'gehackt'. Laat je verrassen door deze prachtige en doordachte keukens.

© Niklas Hart

IKEA en de vaardigheden van de meubelmaker

Deze mooie en minimalistische keuken is een combinatie van de vaardigheden van een meubelmaker en de basiselementen van IKEA.

Er is voor gekozen om de witte IKEA-modules een boost te geven door eikenhouten lijsten en een marmeren paneel in de keuken op te nemen. Dit zorgt voor een exclusieve en bijzondere uitstraling die de keuken extra cachet geeft.

© Reform

IKEA-hack van Reform

Het Deense keukenbedrijf Reform lanceerde in 2018 een keuken die ontworpen is door Cecilie Manz en gebouwd op basis van keukenmodules van IKEA.

Dit wordt de IKEA-hack genoemd, waarbij deuren, laden, zijpanelen e.d. van Reform worden gemonteerd op IKEA-modules. De keuken heeft een dun stalen aanrechtblad en de fronten zijn in oregon pine of lichtgrijs gelakt, een voordeligere manier om een mooie kwaliteitskeuken te krijgen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Keuken in echte zomerhuisstijl

De natuur is in huis gehaald in het mooist denkbare vakantiehuis op een steile rots aan de westkust van Zweden. Alle muren en plafonds zijn bekleed met multiplex en er zijn overal glazen deuren van vloer tot plafond, zodat je vanaf elk punt in huis direct de natuur die het huis omringt in kunt stappen.

In het huis vind je een eenvoudige keuken die ontworpen is met respect voor de charmante en eenvoudige stijl van het vakantiehuis. Het is een blauwe keuken van IKEA met een betonnen werkblad dat perfect past bij de rest van het interieur.

© Kira Brandt

Rustieke keuken

Deze woning heeft een rustieke, maar zeer persoonlijke uitstraling. En de keuken vormt daarop geen uitzondering.

Hier zijn de IKEA keukenelementen als een legpuzzel in elkaar gezet en in het midden van de ruimte staat een oude Chinese consoletafel, die naast zijn praktische functie ook warmte toevoegt aan de keuken met zijn verder koele kleuren.

Lees ook:

© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Hout, hout en nog eens hout

Dit vakantiehuis is omgeven door een groot natuurperceel, en de groene omgeving heeft zeker zijn stempel gedrukt op de inrichting, waarin hout in al zijn vormen een belangrijke rol speelt. Het vakantiehuis is licht en romantisch ingericht en straalt de sfeer van een zomerhuis uit.

De bewoners van het huis hebben de moderne keuken zelf ontworpen met modules van IKEA. En in onvervalste cottage-stijl is de keuken zo ingericht dat al het eten dat gekookt moet worden in een buitenkeuken op gas wordt bereid.

© Andreas Mikkel Hansen

Keuken als multifunctionele ruimte

Dit door een architect ontworpen huis heeft veel slimme details, zoals zachte vormen en dakramen. Daarnaast heeft het een grote multifunctionele ruimte die als hal, keuken en eet- en woonkamer fungeert.

De keuken is minimalistisch en praktisch en ideaal voor een gezin met kinderen. En hij is gebaseerd op elementen van IKEA gecombineerd met architect Rasmus Iversen's eigen keukenontwerp in zwart fineer.

© Dunja Opalko

Marmer gecombineerd met donker hout

In deze mooie keuken is over elk detail nagedacht. De keuken zelf is van IKEA, terwijl de deuren van gekalkt eiken van Hølte zijn. Het lichte marmer tegen het donkere hout zorgt voor een exclusieve en unieke uitstraling in de eenvoudige en minimalistische keuken.

We kunnen gerust stellen dat de klassieke IKEA-keuken een prachtige nieuwe dimensie heeft gekregen.