© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Geniale IKEA-hack bracht rust in slaapkamer

Dit stel kon geen kledingkast vinden die paste bij hun interieur. Dus bouwden ze er zelf een.

Als de avond valt

Dit gezin hult zich ’s nachts in donkere tinten. Ze gebruikten kleuren om rust te creëren, investeerden in een goed bed en bouwden zelf een kledingkast met een visueel rustige uitstraling.

Omarmende kleuren

Toen Ida en Morten Dalgaard hun slaapkamer inrichtten, was het uitgangspunt dat ze goed en diep wilden slapen. In hun villa even boven Kopenhagen, waar ze wonen met hun kinderen Carl van drie en de pasgeboren Evi, kozen ze voor donkere, gedekte tinten die je omarmen, en voor meubels en lampen die een woonkamergevoel creëren.

‘We wilden graag een persoonlijke, luxueuze, warme hotelsfeer. En omdat we graag kleur gebruiken in ons interieur, vielen we voor dit rustige blauwgrijs. Bovendien blijkt uit onderzoek dat je bloeddruk daalt en dat je beter en langer slaapt in een blauwe ruimte,’ legt Ida uit.

© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Rust en lekker slapen

Rust creëren was een belangrijk aspect bij de inrichting van de slaapkamer, en daarom wilde het stel graag een grote kledingkast. Ze hadden allebei de ervaring dat een vrijstaande kledingkast zelden mooi is en vaak een wat rommelige indruk maakt. Daarom besloten ze er zelf een te bouwen. Op die manier konden ze de ruimte precies de gewenste uitstraling geven. Daarnaast betekent rust voor hen een goede nachtrust, en dus een goed bed.

Lees ook:

© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Pure luxe

‘De beste investering die we hebben gedaan is een goed bed kopen, waarin we heerlijk slapen. We brengen zo veel uren in bed door, dat het een plek van pure luxe moet zijn, met lekker veel ruimte en kwaliteitsmatrassen. Zeker omdat we graag gezellig samen met onze zoon in bed tekenfilms kijken. We vinden het belangrijk om de dag goed te beginnen en af te sluiten. En we zijn ervan overtuigd dat het gevoel waarmee we de dag afsluiten, en waar deze kamer aan bijdraagt, invloed heeft op onze nachtrust,’ zegt Ida.

© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Unieke kledingkast

De kledingkast is een Ikea-hack die Morten en Ida zelf hebben aangepast aan hun slaapkamer. Op een sokkel zijn vier Pax-kasten gemonteerd. Daarna is de kast aan de zijkanten bekleed met mdf en geverfd in de kleur St. Pauls Blue. De grepen zijn van onbehandeld massief messing.

© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press