Tien totaal verschillende thuiswerkplekken

Laat je inspireren door verschillende meubels, kleuren, verlichting en opbergruimtes voor je thuiskantoor.

© Andreas Mikkel Hansen

Slaapkamer is tevens kantoor

Kom binnen in deze woning van slechts 40 m2 die is ingericht met flexibel meubilair, zodat de woonkamer annex kantoor omgetoverd kan worden tot een slaapkamer.

Ook al is de ruimte beperkt, het is duidelijk dat de thuiswerkplek prioriteit heeft gekregen. Er is ruimte gemaakt voor een groot, massief bureau dat niet alleen praktisch is, maar ook heel mooi past in het interieur.

Het bureau staat voor een groot raam, waardoor er voldoende lichtinval is. Ook vinden veel mensen het inspirerend en motiverend om even naar buiten te kunnen kijken, in plaats van naar een muur.

Stort hjemmekontor med plads til to borde
© Andreas Mikkel Hansen

Volop bewegingsruimte

In tegenstelling tot de werkplek hierboven heb je hier alle ruimte. Dit is namelijk een oude fabriek die is omgebouwd tot een luxe woning.

Net als de rest van het huis heeft de thuiswerkplek meer dan genoeg ruimte. Zo veel zelfs dat er twee grote bureaus en een opbergkast in passen – twee dingen die heel belangrijk zijn voor een thuiskantoor.

De twee bureaus staan tegenover elkaar en worden aan alle kanten omringd door licht. Licht is heel belangrijk voor een thuiskantoor, en het is daarom slim om je bureau zoals hier bij het raam te zetten. Zorg er wel voor dat je de gordijnen dicht kunt doen, zodat je tijdens je werkdag geen last hebt van de zon.

Enkelt og stilrent hjemmekontor
© Brian Buchard

Simpel en discreet

Het ontwerp van deze werkplek is eenvoudig en discreet gehouden, zodat het op natuurlijke wijze opgaat in de rest van het interieur.

De gekleurde muur geeft de ruimte net dat beetje extra en draagt bij aan de huiselijke, informele sfeer. Dat werkt vaak goed bij een thuiskantoor, want het is bevordelijk voor je humeur en zorgt ervoor dat je met plezier aan de slag gaat.

Hjemmekontor med sans for detaljerne
© Christoffer Regild

Oog voor detail

Op deze thuiswerkplek is het visuele aspect duidelijk aanwezig. De donkerrode muren en de mooie designmeubels creëren een exclusieve, luxueuze sfeer.

Het is belangrijk om goed na te denken over de visuele uitstraling van je thuiskantoor, want die bepaalt voor een groot deel hoe je werkt en hoe je je in de werkkamer voelt.

Kies voor kleuren, meubels, schilderijen en accessoires waar je blij van wordt – zo neem je het huiselijke gevoel mee naar je werk.

Indbygget kontor
© Pernille Kaalund/www.pernillekaalund.dk

Een ingebouwd kantoor

Om ruimte te besparen heeft het stel dat hier woont de inloopkast omgebouwd tot kantoor. Zo is de werkplek gescheiden van de andere kamers en kan er in alle rust worden gewerkt.

Er is veel bureauruimte, wat absoluut een voordeel is, en de stijlvolle lamp van Poul Henningsen op het bureau zorgt voor voldoende licht.

Stort hjemmekontor
© Andreas Mikkel Hansen og CPH Nest

Thuiskantoor met uitzicht

Het grote raam van deze werkplek biedt een prachtig uitzicht op de keuken en de woonkamer.

Het kantoor ligt namelijk op de eerste verdieping. Door de grote ramen ontstaat er een directe verbinding met de verblijfsruimtes en stroomt er volop daglicht naar binnen. Zo wordt er een gevoel van lucht en ruimtelijkheid gecreëerd.

Omdat het bureaublad bij het raam ligt, weet je zeker dat je optimaal profiteert van het daglicht terwijl je aan het werk bent.

Bovendien is er bij dit kantoorontwerp rekening gehouden met ruimte en opbergmogelijkheden. Het bureaublad is erg breed en er zijn genoeg planken en kasten om alle spullen in op te bergen, waardoor het hier altijd netjes en opgeruimd is.

Lees ook:

Hjemmekontor på hemsen
© Karsten Damstedt

Vakantiehuis met ruimte om te werken

Als je het hele jaar door naar je vakantiehuisje wilt gaan, is het verstandig om een werkplek te integreren in de inrichting.

Dat hebben de eigenaren van dit mooie zomerhuis gedaan. Het kantoor bevindt zich op een vliering en is daarmee gescheiden van de verblijfsruimtes. Vanaf deze werkplek heb je een mooi uitzicht op het woongedeelte, en als je door de grote ramen kijkt, heb je een schitterend uitzicht op de tuin.

Zo weet je ook zeker dat er voldoende daglicht binnenkomt. En als het dan toch donker wordt, staat de mooie bureaulamp van Artemide tot je beschikking.

Hjemmekontor i stuen
© Karina Tengberg

Werkplek in de woonkamer

Veel mensen werken thuis aan de eettafel, aan een bureau in de woonkamer of zelfs op de kinderkamer. Ook al is het handig om de deur van je kantoor achter je dicht te kunnen trekken, soms heb je daar gewoon niet genoeg ruimte voor en moet je een andere oplossing bedenken.

Hier fungeert een elegant bureau als een mooie aanvulling op de woonkamer, omdat hij aansluit bij de rest van het interieur.

Als je vaak vanuit huis werkt, is het slim om te investeren in een bureau en een stoel die bij het interieur passen, zodat je een kleine werkplek in de woonkamer kunt inrichten. Zo wordt je werkplek een deel van de ruimte, in plaats van een tafel vol met rommel.

Minimalistisk hjemmekontor
© Birgitta Wolfgang

Werkplek hoeft niet saai te zijn

In dit minimalistische appartement bestaat het thuiskantoor uit een donkere houten vloer, een mooie kantoorstoel en een knalrood bureau met dunne metalen poten.

Op het eerste gezicht heb je niet eens door dat het een werkplek is, omdat hij zo goed past bij de rest van de stijlvolle inrichting.

Het bureau staat tegen de muur, waardoor het enigszins is afgezonderd van de verblijfsruimtes en er ruimte ontstaat voor rust en concentratie.

Om het gebrek aan daglicht te compenseren, wat onvermijdelijk is als je het kantoor in een hoek zonder ramen plaatst, hangt hier een mooie en praktische lamp aan de muur.

Hjemmekontor med designklassikere
© Mads Mogensen

Thuiswerkplek met een persoonlijk tintje

Ook als je thuiswerkplek ‘gewoon’ een werkkamer is, heb je reden genoeg om er ‘jouw’ kantoor van te maken.

Als je een ruimte creëert waarin je jezelf prettig voelt en herkent, geef je ook je productiviteit, inspiratie en motivatie alle ruimte.

Deze werkkamer is ingericht met klassieke en moderne elementen en met kunst – allemaal zorgvuldig op de ruimte afgestemd.

Zo zorg je ervoor dat je werkkamer aansluit bij jouw persoonlijkheid, en dat heeft natuurlijk weer een positief effect op je werk.