7 trends die je moet kennen

Dit zijn volgens ons de zeven grote interieurtrends voor 2022.

zachte lijnen organische vormen
© Apparatus

Organische vormen

Zachte, organische vormen zijn al langer een interieurtrend en het lijkt erop alsof dat nog wel even zo blijft. We zien zachte lijnen en vormen in meubilair, maar de trend komt ook terug in vazen, kandelaars, lampen en servies.

Het is geen verrassing dat organische vormen sterk vertegenwoordigd zijn in huizen en interieurs. Deze trend sluit namelijk perfect aan bij een van de andere grote trends van dit moment: het gebruik van natuurlijke elementen en materialen in het interieur.

goede ingrediënten
© Anders Schønnemann / Evergreen

Puur eten en goede ingrediënten

We zijn ons steeds meer bewust van wat we in onze mond stoppen, en daarom stellen we ook steeds hogere eisen aan de kwaliteit daarvan. Dit gaan we alleen nog maar meer zien en verschillende trendonderzoekers voorspellen dat de roep om transparantie alleen nog maar groter wordt.

We willen weten wat we eten, en dan niet alleen of het verantwoord of biologisch geproduceerd is, maar ook wat er precies in zit. Alles moet zo puur mogelijk zijn, vrij van kunstmatige toevoegingen en chemicaliën. We willen graag een cleaner leven, helemaal in de nasleep van COVID-19, en dat komt duidelijk naar voren in onze houding ten aanzien van eten.

natuurlijke elementen natuurlijke materialen
© H&M Home

Natuurlijke materialen voor binnen en buiten

Als je het over de grote trends van deze tijd hebt, dan kun je niet om natuurlijke elementen heen. Van kleurkeuze tot materialen: de natuur voert de boventoon. Als consumenten zijn we ons steeds bewuster van ons koopgedrag en daarom neigen we ook steeds meer naar kleuren en materialen die verwijzen naar de natuur en het natuurlijke.

We voorspellen dat deze trend een blijvertje is!

Golvende gordijnen Lange gordijnen
© &Drape
Golvende gordijnen Lange gordijnen
© Luxaflex

Golvende gordijnen

Geen twijfel mogelijk: gordijnen zijn bezig aan een grote comeback. Lange, golvende gordijnen zijn namelijk weer helemaal hot! Je hebt deze trend vast al voorbij zien komen op Instagram, en wij vinden hem helemaal te gek.

Met hun langgerekte, golvende vormen creëren de gordijnen een luchtige, elegante en levendige sfeer, in lijn met de trend van de organische vormen. Gordijnen geven het interieur niet alleen een mooie, vrouwelijke touch, maar verbeteren ook de akoestiek in huis. Om het binnenklimaat te verbeteren en galm te verminderen, kun je het beste een dun, licht gordijn combineren met een wat zwaarder exemplaar.

Optimistische kleuren Pittige kleuren natuurlijke kleuren
© Dyrup

Optimistische kleuren

In de afgelopen jaren zijn we weer kleur in het interieur gaan gebruiken. Zachte, natuurlijke kleuren staan nog steeds volop in de schijnwerpers, maar ze worden steeds vaker aangevuld met frisse knalkleuren.

We zien diverse huizen, waarin pittige kleuren lekker tegen elkaar mogen opboksen in dezelfde ruimte, terwijl anderen die krachtige kleuren alleen gebruiken als een vrolijk accent in een verder neutrale basis.

Geometrische patronen
© Ellos Home

Prints

Geometrische patronen en patchwork zijn weer terug! Zeker nu we de afgelopen periode ongewoon veel tijd thuis hebben doorgebracht, hebben velen van ons zich op allerlei creatieve bezigheden gestort. We zien deze trend terug in alles van spreien en kussenhoezen tot jasjes en gebreide sweaters, en om de populaire bojagi-gordijnen konden we de laatste tijd al helemaal niet heen.

Geometrische patronen zien we dus niet alleen terug in het interieur, maar ook in kleding, wat duidelijk onze behoefte laat zien om onze stijl persoonlijker te maken en items te hebben die opvallen en contrast creëren.

repareren of upcyclen Upcycling en hacks
© Reform

Upcycling en hacks

Duurzaamheid is zonder twijfel een van de belangrijkste onderwerpen van deze tijd en dat zien we zeker ook terug in het interieur. We kiezen meer en meer voor degelijke en duurzame materialen, en we zien ook steeds vaker dat we dingen die we al hebben repareren of upcyclen.

We kopen geen nieuwe keuken meer, maar 'hacken' onze bestaande keuken met nieuwe fronten, IKEA-meubels krijgen een nieuw leven en creatieve types geven oude meubels een upgrade.