Vijf zachte fauteuils voor extra warmte en sfeer

Zachte, volumineuze fauteuils zijn een blijvertje. Ze zijn uitnodigend, warm en creëren een rustige, serene sfeer. Hier zijn vijf suggesties voor de perfecte fauteuil.

Een zachte trend

Een relaxte fauteuil bekleed met wollige schapenvacht – dat klinkt echt als de perfecte combinatie. En volgens een aantal bekende Scandinavische designstudio’s is dat ook zo. Zij hebben de zachte trend namelijk helemaal omarmd.

© Warm Nordic

Herlancering van een klassieker

Het Deense designmerk Warm Nordic herlanceert de mooie asymmetrische fauteuil Fried Egg, die in de jaren 1950 is ontworpen door de Deense architect Hans Olsen.

De platte armleuning nodigt uit om je benen eroverheen te gooien, en in combinatie met de zachte bekleding van schapenvacht straalt deze stoel een en al warmte en ontspanning uit.

Fried Egg Sheep loungestoel, 5.299 €., Warm Nordic.

© GUBI

Sculpturale en organische vormen

Ook Gubi ontwierp een fijne, stijlvolle fauteuil met een bekleding van schapenvacht, die elk interieur iets extra’s geeft.

De stoel heeft een mooie sculpturale en organische vorm, die hem een zachte uitstraling geeft. Hij is verkrijgbaar in verschillende wittinten, zodat je altijd de stoel kunt kiezen die het beste bij je interieur past.

Stay Lounge Chair sheepskin, 3.449 €, Gubi.

Lees ook:

© Paustian

Een moderne meubelklassieker

De Clam Chair of Arctander Chair van Paustian is een moderne meubelklassieker die in 1944 voor het eerst het levenslicht zag. Hij is een aantal jaren uit de productie geweest, maar in 2016 opnieuw geïntroduceerd.

De stoel is verkrijgbaar in diverse kleuren en materialen, waaronder een mooie ongekamde schapenvacht, die je interieur warmte en sfeer geeft.

Arctander Chair – Gotland Sheepskin grijs, 5.981 €, Paustian.

© &Tradition

Een fauteuil die je omarmt

Ook &tradition heeft zich op de schapenvacht gestort. Het resultaat is de mooie loungestoel Little Petra, die in 2018 is ontworpen voor dit merk. Deze stoel werd oorspronkelijk al in 1938 gelanceerd en kreeg toen veel internationale aandacht.

De stoel ademt een typische loungesfeer met zijn open ontwerp, dat je omarmt en waarin je op allerlei verschillende manieren kunt zitten.

Little Petra fauteuil, 4.274 €. &Tradition.

© MAZŌ

Iconische stoel met een Scandinavische twist

Deze iconische stoel werd in 1935 ontworpen door de Deen Magnus Læssøe Stephensen, maar is opnieuw gelanceerd door het desigmerk MAZŌ, dat de klassieker met een bekleding van de populaire schapenvacht heeft geproduceerd.

De stoel is gemaakt om meer kwaliteit in het leven van mensen te brengen. Met de nieuwe bekleding van schapenvacht geeft MAZŌ de stoel een Scandinavische en stijlvolle uitstraling.

TMBO Lounge, 3.359,54 €. MAZŌ.