Wereldwijde hotelketen opent hotel in hartje Kopenhagen

Nu opent 25hours zijn deuren in een historisch pand midden in de Deense hoofdstad.

25hours in bijzonder pand

In het centrum van Kopenhagen staat een oud gebouw. Vroeger was hier een porseleinfabriek gevestigd, daarna was het in handen van de universiteit van Kopenhagen en nu is omgetoverd tot een hotel met 243 kamers en suites. Het historische pand is namelijk aangekocht door de wereldwijde hotelketen 25hours, die daarmee zijn eerste hotel opent in Scandinavië.

Het hotel heeft een groot aantal gezellige ruimtes met creatieve namen als de Vinyl Room, de Love Library en de Assembly Hall. Die laatste is het centrale ontmoetingspunt van het hotel en de perfecte plek voor een snelle kop koffie, een klein hapje of een lekker drankje.

Je kunt ook een wandeling maken in de Secret Garden of lekker uit eten gaan in het restaurant NENI of in Café Duse.
Daarnaast zijn er vergaderruimtes beschikbaar plus een buitensauna en een volledig uitgeruste fitnessruimte.

25Hours Hotel Inner City Kopenhagen
© Stephan Lemke
25Hours Hotel Inner City Kopenhagen
© Stephan Lemke

Passie, kennis, kunst en wetenschap

In samenwerking met Martin Brudnizki Design Studio in Londen creëerde 25hours een hotel in een sprookjesachtig universum. De stijl wijkt af van het typisch Scandinavische design en biedt volop mogelijkheden om op ontdekking te gaan in kunst, schilderijen, speelse objecten en kleurrijk interieur.

Henning Weiß, projectdirecteur van het zogeheten 25hours Hotel Indre By, zegt over de bijzondere designideeën:

‘Coming of age was ons uitgangspunt bij de ontwikkeling van het hotelconcept, dat samenhangt met het gebruik van de oude universiteitsruimtes. Passie en kennis, kunst en wetenschap vinden in het hotel een nieuw thuis in een spannende combinatie.’

Lees hier meer over het hotel.

25Hours Hotel Inner City Kopenhagen
© Stephan Lemke