Notenkoekjes

Een koekje hoort erbij. Ook bij Kerstmis. Hier een recept voor makkelijke notenkoekjes.

Makkelijke notenkoekjes

Serveer warme of koude amandelmelk met deze iets andere kerstkoekjes. Geniet van een rustig moment in de keuken voor het kerstbezoek zich aandient!

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 koekjes

  • ¼ ei
  • ¼ dl poedersuiker
  • 10 g walnoten
  • 10 g amandelen
  • 5 g sesamzaad
  • ¼ dl tarwebloem
  • 5 g boter

Zo maak je de notenkoekjes:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  1. Doe de eieren en poedersuiker in een kom en klop ze door elkaar.
  1. Doe de walnoten en amandelen in een molen of blender en mix fijn.
  1. Voeg toe aan de kom met het sesamzaad en de bloem.
  1. Roer tot slot de boter erdoor, voeg indien nodig water toe aan het deeg en vorm er balletjes van.
  1. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 12 minuten. Laat afkoelen op een rooster.