Sfeerbeeld VARMBLIXT
© IKEA

IKEA's nieuwe collectie was in een paar uur uitverkocht in Nederland

Velen keken ernaar uit om een van de mooie lampen van IKEA's nieuwste samenwerking met ontwerpster Sabine Marcelis in handen te krijgen, die op 2 februari in de winkels lag.

Maar afgaande op de reacties op het Instagram-account van @ikeanederland gingen velen met lege handen naar huis.

Het was vrijwel onmogelijk om de lampen te krijgen, zelfs als je om 10 uur 's ochtends klaar stond bij de draaideur, luidde een aantal opmerkingen.

'Teleurstellend. IKEA Haarlem had niet eens voorraad, alles bleek al online uitverkocht te zijn. Terwijl de collectie niet online verkocht zou worden. Erg jammer voor de mensen die de moeite nemen om naar een IKEA te gaan. Heel slecht geregeld,' is één van de reacties.

Verschillende klanten wijzen op de bestellen & ophalen service van Ikea als oorzaak van de lege schappen bij de opening, in combinatie met misleidend advies van de klantenservice van de keten. IKEA ontkent dat het mogelijk zou zijn om artikelen uit de collectie vóór de lancering online te reserveren.

'Er was een exclusieve pre sale avond voor een aantal klanten. Je moest je hiervoor inschrijven. Deze hebben waarschijnlijk de winkelvoorraad leeg gekocht. Jammer dat ze niet een gedeelte voor de mensen op 1 februari hebben gereserveerd,' laat een klant als reactie achter.

Of het deels ligt aan de bestellen & ophalen optie, moet nog worden opgehelderd, maar het probleem lijkt in verschillende andere landen te gelden. Waaronder Noorwegen en Denemarken.
Het is ons niet gelukt om direct commentaar te krijgen van Ikea, maar op hun Instagram-account schrijven ze al op de dag van de lancering:

'Een deel van de collectie (glaswerk, vloerkleden en salontafels) bestaat uit een beperkte oplage en zal niet meer worden aangevuld. De lampen in de collectie blijven onderdeel van het IKEA assortiment, we doen ons uiterste best om deze weer zo snel mogelijk voor jou beschikbaar te maken. Houd voor de actuele voorraadinformatie de website in de gaten.'

Op het moment van schrijven staat op de website van Ikea dat de meeste lampen vanaf 10 februari weer in de winkels liggen, dus houd een oogje in het zeil - inclusief de mogelijkheid om te bestellen en op te hallen!

VARMBLIXT Led muurlamp bordeaux metaal
© IKEA