© Tia Borgsmidt

Kruiden, een kwestie van proeven - maar we helpen je hier op weg

Kruiden zijn de makkelijkste manier om je eten veel smaak te geven. Zorg dus voor een ruime selectie – van tijm tot lavas en munt. Ze zijn onmisbaar in hartige en zoete gerechten.

Ooit werden kruiden alleen gebruikt voor culinaire hoogstandjes, maar zo is het gelukkig niet meer. Inmiddels hebben veel mensen die van lekker eten houden kruiden in de tuin of in potten op het balkon of de vensterbank. Want met een flinke handvol kruiden kun je zelfs met de eenvoudigste ingrediënten de meest onvergetelijke gerechten bereiden.

Dat kruiden de gastronomische ervaring ten goede komen, staat vast. Daarom volstaan we niet meer met een paar groene plukjes ter garnering. Kruiden staan bekend om hun heerlijke geur, en de aromatische blaadjes en steeltjes zijn onmisbaar in zowel de hartige als de zoete keuken.

Er is heel veel informatie beschikbaar over het kweken en de toepassing van de diverse kruiden. De meeste kruiden kun je prima opkweken in de tuin of op het balkon, als ze maar genoeg zon, warmte, water en een beetje beschutting krijgen. Maar je hoeft het niet helemaal zelf te doen. In goed gesorteerde supermarkten en bij de groenteboer kun je biologische kruiden in een potje kopen, die je met een beetje zorg en aandacht thuis verder kunt laten groeien.

De recepten van de gerechten op de foto's staan in het nieuwe nummer 5 van Scandinavian Living. Het magazine ligt vandaag in de winkel of is hier te bestellen.

Lees het hele artikel