Klaar Wij bezorgen tijdelijk gratis De winkel dicht? Wij komen naar je toe en bezorgen losse nummers nu gratis aan huis.
Kersttaart met amarenen Deze kersttaart bestaat uit een mooie combinatie van zoete amarenen en pure chocola. Hij heeft een intense, onweerstaanbare smaak en blijft in een afgesloten trommel een paar dagen goed.
3x kerstbaksels met het lekkerste korstdeeg Dit jaar brengt de kerst baksels die zo verrukkelijk zijn dat de engelen ervan gaan zingen. Pak je stervormige bakvorm erbij, vul je keuken met zoete, kruidige geuren en creëer een kerst zo mooi als een winternacht met een prachtige sterrenhemel.
Moderne Deense Flæskesteg-sandwich In deze sandwich op roggebrood komen twee van de meest typische Deense lunchgerechten samen. Op het roggebrood zoals je die kent van een open 'smørrebrød' sandwich, vind je nu het geroosterde varkensvlees en zwoerd van de 'flæskesteg'. Twee klassiekers samen modern, en super lekker!
Zweedse kaneelbroodjes Kanelbullar, oftewel Zweedse kaneelbroodjes, zijn dé fika-broodjes bij uitstek. Naast al het Deense gebak verdient het simpele kaneelbroodje misschien wel de titel van beste broodje van Scandinavië.
Deense Koldskålmousse Een zijdezachte mousse met typisch Deense ‘koldskål’, een soort karnemelkpap, is een heerlijke afsluiter. Maak het dessert een dag van tevoren en schenk het in glazen, zodat het klaar is om op te dienen.
Gebakken polenta met geitenkaas, tijm en pruimenchutney Italië en de Deense nazomer ontmoeten elkaar in deze lekkere, knapperig gebakken polenta met pruimenchutney, geitenkaas en tijm.
Pizza met courgette, spinazie en ansjovis Deze minipizza’s zijn gemakkelijk te hanteren, en zowel het deeg als het beleg kan van tevoren worden gemaakt.
Gestoomde bimi, met citroenboter en crunch Een fraai, uitnodigend groentengerechtje. Gebruik oud brood voor de topping, dat geeft een lekkere crunch op de gestoomde bimi met citroenbotersaus.
Gestoomde wijting, met groene asperges, gekneusde aardappels, burrata en daslook. Met deze viering van alle ingrediënten laat jij je gasten en jezelf versteld staan. Het is simpel en aards, maar o zo lekker! En wanneer gebruik je nou daslook?
Lamsrib met salade van boerenkool, zoete aardappelen en een romige dressing Lamsrib is het favoriete stukje vlees van veel mensen. Combineer het vlees met zoete aardappelen uit de oven, een knapperige salade en een romige saus.
Zomerse bloemkoolsoep met groene topping Heerlijk licht van smaak en het ziet er zonder moeite al kunstig uit! De bloemkoolsoep wordt koud gegeten en kan daarom ruim van tevoren worden gemaakt. Dubbele winst.
Ricottatoast met doperwten Het knapperige voorgerechtje wordt gegarneerd met waterkers. Maak deze welkomstsnack vlak voor de gasten komen en bespaar jezelf de tijd in de keuken als het net gezellig is!
Rabarbercosmopolitan met frambozen Een verfrissend en verrassend aperitief voor ieder zomers diner. Als je zelf de rabarbersap maakt, dan weet je zeker dat je de juiste smaak te pakken gaat hebben!
Rabarbersap, met een fijne twist! In Scandinavië zijn ze gek op rabarber. Je kunt het er vinden in gebak en compotes, maar ook als sap. Het is zoet en zurig, maar nooit té heftig. Hier vind je een mooi basis receptuur voor rabarbersap met een twist!
Vanillepudding met butterscotchsaus Een traditioneel Italiaans dessert met als twist een verrukkelijke karamelsaus. De perfecte afsluiting van een gezellige avond.
Gebakken roodbaars met preipuree, rode ui en beurre noisette Dit heerlijke stukje vis wordt met een paar simpele toevoegingen een mooi voorgerecht, of een licht en zomers hoofdgerecht. Recept voor 4 personen.
Zuurdesembrood met gebakken courgette en burrata Met veel citroen en zijdezachte burrata is dit een mooi, simpel voorgerecht voor deze zomer. Het zuurdesembrood geeft het de juiste bite. Voor 4 personen.
Buurvrouwen die bijen redden Mette en Maja ontpopten zich tot imker, om de bijen in Noord-Europa een handje te helpen en de biodiversiteit is er ook blij mee...
Zwarte bonen met spinazie en gebakken wortels Groente in de hoofdrol in dit delicate hoofdgerecht: Een salade van zwarte bonen, babyspinazie, gebakken wortels, ricotta en boekweit. Voor 4 personen.
Pruimentaartjes met mascarponecrème Het dessert staat in het teken van pruimen, geserveerd op een verrukkelijke bodem van korstdeeg. Het kan ook heel goed met bijvoorbeeld rabarber! 8-10 taartjes.