Mikael Selin samenwerking Jotex
© Jotex

Jotex kondigt nieuwe design samenwerking aan met Zweedse illustrator Mikael Selin

De ontwerpen kenmerken zich door kleurrijke en abstracte vormen beïnvloed door streetwear, mode en stedelijke elementen.

Speels en kleurrijk

Mikael Selin is een illustrator die overstapte naar de reclamewereld en daarna weer illustrator werd. Deze onderneming duurde een aantal jaar, maar was zonder twijfel de moeite waard. Nu is Mikael Selin een van de opvallendste illustratoren in Zweden met diverse succesvolle samenwerkingen in zijn portfolio. Mikael Selin heeft een achtergrond in de reclame-industrie en staat bekend om zijn speelse en kleurrijke esthetiek, waarbij vaak planten en dieren een rol spelen. Zijn illustraties zijn te vinden bij bekende restaurants en winkels, maar ook op diverse voedselverpakkingen en modemerken, zoals onlangs met het Japanse modemerk UNIQLO.

Mikael Selin: "Ik wilde illustraties maken die op het eerste gezicht de illusie van een klassiek patroon geven, maar als je beter kijkt, iets heel anders voorstellen. De ontwerpen moeten een kleurrijke en aangename sfeer in huis brengen, wat zeker mogelijk is naast minimalistisch design".

Mikael Selin samenwerking Jotex
© Jotex
Mikael Selin samenwerking Jotex
© Jotex

De collectie

Dit najaar kan Mikael Jotex toevoegen aan zijn indrukwekkende lijstje. Hij brengt samen met het Zweedse interieurmerk een collectie textiel voor de keuken, woonkamer en slaapkamer. Waaronder een viertal spraakmakende handgeweven tapijten van wol en viscose die zowel slijtvaste als vuil afstotende eigenschappen hebben.

Verder zal de collectie tafelkleden, kussens, handdoeken en plaids bevatten, allemaal gemaakt van katoen. Het kleurenpalet bestaat uit een doffe beige tint waar accentkleuren in roestrood, koraalblauw en smaragdgroen een levendige indruk geven aan de ontwerpen. Alle ontwerpen worden sterk gekenmerkt door Selin's speelsheid met kleuren, patronen en vormen.

jotex mikael selin collectie samenwerking
© Jotex
Mikael Selin samenwerking Jotex
© Jotex

Samenwerking

Emmelie Hederskog, productmanager bij Jotex: "We hebben ervoor gekozen om te werken met referenties uit de mode-industrie om een op streetstyle geïnspireerd patroonontwerp uit te brengen. Cultureel erfgoed ontmoet nieuwe stedelijke elementen op een fascinerende manier. We zijn erg trots op onze samenwerking met Mikael. Zijn vermogen om kleuren en vormen te combineren is ongelooflijk."

Ontdek de collectie op Jotex.nl.

Mikael Selin samenwerking Jotex
© Jotex
Mikael Selin samenwerking Jotex
© Jotex