
De warme zandsteen reflecteert licht naar de grote staalplaten. Daardoor veranderen de roesttinten van het staal mee met het licht.
Elke vierkante meter staat vol met prachtige bloemen en kleurrijke planten.
AfHij en zijn vrouw Susanne hebben een tuin die een stuk verder gaat dan de gebruikelijke Deense tuinarchitectuur.
De bestrating begint met lichte nuances bij de ingang naar de woning en gaat gradueel over in de donkere stenen van het grootste terras, waar ook een ronde vijver is gemaakt. Het idee was om de Sahara-stenen in vijf tinten en vier afmetingen te leggen in het zogeheten Chelsea-patroon, waarin de mix van vier verschillende formaten tegels de oppervlakken en kleuren van de natuurstenen aanvult.
Maar als je wat langer kijkt, zie je dat de tegenstelling de materialen ook verbindt. De donkere roesttinten veranderen in het levendige licht dat wordt gereflecteerd door de lichte onderlaag. Michael vertelt dat veel mensen in de buurt hun twijfels hadden toen twee smeden ruim twee maanden met staal bezig waren in de tuin.
‘Ik houd van die watergeluiden. De tuin is therapie voor ons. Rust. Opladen. Voor ons gaat er niets boven hier buiten zitten lezen, met dit mooie uitzicht, en luisteren naar het water en de vogels,’ zegt Michael.
‘Susanne vindt het overdreven dat ik als we bijna thuis zijn de auto aan de kant zet om via de app het licht aan te zetten. Ik ben gewoon gek op de belichting van de Japanse esdoorn en van de rest van de beplanting, de trap en het hele spel van licht dat ontstaat.’