Binnenkijken
© Peter Kragballe

Zuivere Lijnen

In het huis van Stine Skjoldborg, mede-eigenaar van Moshi Moshi, en haar man, fotograaf Robin Skjoldborg, vind je zuivere lijnen, zachte tinten, mooie details én genoeg ruimte om alle kinderen met aanhang en vrienden te laten mee-eten in de verbouwde keuken.

Nieuwe fase

Stine en Robin Skjoldborg wonen al tien jaar in deze woning op de vierde en vijfde verdieping van een appartementencomplex in de wijk Østerbro in Kopenhagen. Eerst als samengesteld gezin met hun drie kinderen, maar nu alle kinderen de deur uit zijn, hebben ze het appartement verbouwd voor een nieuwe fase.

Binnenkijken

DE RUIMTE is helemaal opengemaakt, voor het licht en om er samen te kunnen zijn. De donkere teakhouten tafel en de oude stoelen vullen de ingetogen kleuren mooi aan. De keuken is gemaakt door Studio Force Majeure. De gordijnen, die de ruimte een zachte, warme sfeer geven, zijn van Fischer Gardiner. De kleine tekening naast het raam is van Cathrine Raben Davidsen.

© Peter Kragballe

Rust en ruimte

‘We wilden rust creëren en een ruimte waar je gezellig met z’n allen om de tafel kunt zitten,’ vertelt Stine.
‘We zijn vooral blij met de grote open leefkeuken. Het is zo fijn om betrokken te zijn bij alles wat er gebeurt, vooral als we bezoek hebben. Voorheen was de keuken daar waar nu de kledingkast en de werkkamer zijn, waardoor ik altijd een beetje weggestopt zat in een hoekje waar nauwelijks iemand anders bij kon.’

Binnenkijken

DE TEGELS VAN KAUFMANN KERAMIK boven het werkblad geven de keuken karakter en een mooi oppervlak.

© Foto‘s: Peter Kragballe

Licht

Het stel schakelde Studio Force Majeure in om hen te helpen bij de verbouwing. De keuken, die eenvoudig en rustig is, sluit op een natuurlijke manier aan bij de fijne sfeer van de woonkamer. De ruimte heeft vier grote ramen, waardoor het licht aan twee kanten naar binnen valt, verzacht door lange, halftransparante gordijnen in een zacht grijsgroen. De tegels boven het werkblad voegen een fraaie structuur en detaillering toe en verbergen de wasemkap en andere functionele zaken. De grote open ruimte is ingericht met vintage Deense klassiekers, terwijl de bank met zijn grafische patroon en de fotokunst voor een moderne touch zorgen.

Binnenkijken

AAN DE WAND hangt werk van Per Bak Jensen, Cathrine Raben Davidsen en Knud Odde. In de vensterbank staat een grote vaas van Louise Roe Gallery met papieren bloemen van Louise Moestrup. DE ZWART-WITTE BANK is van Beau Marché. Stine had nooit gedacht dat ze ooit zo’n bank zou kopen, maar is er nu erg blij mee. De grafische look past goed bij de architectonische lijnen van de trap en de boekenkast.

© Peter Kragballe

Een tafel met geschiedenis

‘We hebben eigenlijk een eettafel van Hans J. Wegner die bij de stoelen hoort en die ik van mijn opa en oma heb geërfd. Ik heb hem al sinds ik uit huis ben gegaan, maar had nu zin in een ronde tafel. Daarom heb ik deze uitschuifbare vintage tafel van teakhout gekocht. De Wegner-tafel is op vakantie in ons zomerhuisje, die doe ik sowieso nooit weg. Mijn wens is nog om een grote eettafel te laten maken in een ander materiaal dan hout, misschien in een kleur die perfect bij het appartement past.

Binnenkijken

DE WEGNER-EETKAMERSTOELEN zijn ook van Stines grootouders geweest. Toen ze 30 werd, heeft ze ze opnieuw laten matten.

© Peter Kragballe